Шосе Араніко H03

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шосе Араніко H03

Ділянка дороги Катманду-Бхактапур, шосе Араніко.
Загальні дані
Країна  Непал
Мережа Національна система автомобільних доріг Непалу
Номер H03
Довжина 112.83 км
Напрямок північний схід-південний захід
початок Катманду
кінець Кодарі
Дорожнє покриття асфальтобетон
OpenStreetMap 10489317 ·R (Bagmati Province)

CMNS: Шосе Араніко H03 у Вікісховищі

Шосе Араніко (неп. अरनिको राजमार्ग, трансліт. Araniko Rajmarga) сполучає Катманду з Кодарі, 112.83 км[1]  на північний схід від долини Катманду, на кордоні Непалу та Китаю. Це одне з найнебезпечніших шосе в Непалі через надзвичайно круті схили з кожного боку дороги від Барабісе; масивні зсуви та падіння автобусів[2] не є рідкістю, особливо після дощів. На мосту дружби між Китаєм і Непалом воно з’єднується з китайською національною автострадою 318 до Лхаси та зрештою до Шанхаю[3].

Історія[ред. | ред. код]

Дорога була побудована в 1960-х роках за допомогою китайців на старішій трасі для яків[4]. Вони також планували розширити дорогу в 2012 році, але зберегти маршрут відкритим було складніше через зсуви ґрунту через мусони[4]. Дорога стала каналом для великої кількості торгівлі між Китаєм і Непалом, а також для деякої торгівлі між Індією та Китаєм, коли вона відкрита[4].

Маршрут[ред. | ред. код]

Муніципалітет Дуліхель, лежить близько 30 км від Катманду і на висоті 1585 метрів, останнє велике місто в долині Катманду, через яке проходить шосе Араніко[3]. Після Дуліхель дорога спускається в красиву долину Панчхал. Розв'язка в Ламіданді, близько 12 км від Дхуліхела, веде до Паланчоука, де розташований храм Паланчок Бхагаваті. Приблизно в п’яти хвилинах їзди за містом Панчхал ліворуч повертає ґрунтова дорога, що дає доступ до регіону Геламбу. Близько 8 км далі шосе прилягає Долагхат, процвітаючого міста в місці злиття річок Індраваті та Сан-Косі та відправної точки для багатьох рафтингових подорожей. Ще за 14 км, праворуч лежить поворот на Іржі. За кілька кілометрів після повороту на Їржі, на шосе Арніко знаходиться Ламосангу[5]. Далі йде Барабісе, кінцевий пункт багатьох автобусів з Катманду. Безпосередньо перед Барабісе знаходиться місце злиття річок Бхоте-Косі та Сан-Косі. Інша частина дороги до прикордонного з Непалом села Кодарі пролягає вздовж Сонця Косі[3] з надзвичайно крутими гімалайськими гірськими схилами, які дуже схильні до зсувів під час і відразу після дощів (включаючи мусони). За Кодарі знаходиться прикордонне місто Чжанму в Тибеті.

Галерея[ред. | ред. код]

Значимість[ред. | ред. код]

Aarniko Rajmarg забезпечує сухопутний зв'язок Непалу з Китаєм. Однак він обмежено використовується як альтернативний маршрут для транспортування товарів, оскільки дешевше відправляти китайські товари через Калькутту, ніж транспортувати їх вантажівкою через Тибетський регіон Китаю[5]. Ця ситуація може змінитися завдяки значним інвестиціям у дорожні та залізничні перевезення з боку Тибету.

Закриття[ред. | ред. код]

Маршрут був закритий через землетрус у квітні 2015 року, але його знову відкрили на початку серпня 2015 року[6]. Маршрут зазнав серйозних пошкоджень через зсуви, спричинені землетрусом[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://dor.gov.np, Existing Highway and Proposed Extension
  2. AsiaTravel NEPAL COMBINE. Content.yudu.com. Процитовано 13 серпня 2012.
  3. а б в Dorje, Gyurme (1999). Footprint Tibet Handbook: with Bhutan. ISBN 9781900949330. Процитовано 14 травня 2010.
  4. а б в China's Nepalese friendship road leads to the heart of India's market. TheGuardian.com. 23 квітня 2013.
  5. а б Arniko Rajmarg to Tibet. Lonely Planet. Процитовано 14 травня 2010.
  6. Traffic resumes on Araniko Highway. travelnewsnepal.com. Архів оригіналу за 14 серпня 2016.
  7. Araniko Highway in Nepal: Landslide problems in the monsoon. 30 червня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]