Шутінг Старз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Шутінг Старз»
Повна назва Shooting Stars
Sports Club
Прізвисько Воїни Олуйоле
Засновано 1960
Населений пункт Ібадан, Нігерія Нігерія
Стадіон «Лекан Саламі»
Вміщує 10 000
Президент Нігерія Абіола Аджімобі
Головний тренер Нігерія Франклін Говард
Ліга Прем'єр Ліга
2013 20
Домашня
Виїзна

«Шутінг Старз» (англ. Shooting Stars Sports Club) або просто 3СК (англ. 3SC) — нігерійський футбольний клуб з Ібадан. Колишня назва клубу аж до початку 70-х років — «ВНДК Ібадан» (англ. Western Nigeria Development Company). Заснований 1960 року. Домашні матчі проводить на стадіоні «Лекан Саламі», що вміщає 10 000 глядачів.

Історія[ред. | ред. код]

«Шутінг Старз» — один з найтитулованіших клубів Нігерії, що став одним із засновників нігерійської Прем'єр-ліги в 1972 року. Клуб з Ібадана є автором рекорду — «3СК» став першим нігерійським клубом, який отримав перемогу на континентальному рівні — 1976 році в фіналі Кубка кубків КАФ за сумою двох матчів був обіграний камерунський клуб «Тоннер» з Яунде 4:2.

1992 року «Воїни Олуйоле» виграли свій другий міжнародний трофей, перемігши у фіналі найпершого розіграшу Кубка КАФ угандійський клуб «Вілла» з рахунком 3:0. Додавши до цих перемог два участі у фінальних матчах Кубка Чемпіонів в 1984 і 1996 роках, «Шутінг Старз» з повною на те підставою можна вважати одним з найуспішніших клубів Нігерії на міжнародній арені. Останній більш-менш значимий на цей момент успіх клубу датується 1998 роком, коли був виграний п'ятий чемпіонський титул. Проте вже в наступному сезоні «Шутінг Старз» спіткало жорстоке розчарування — команда вилетіла в другій за значимістю дивізіон, повернувшись назад лише 2004 року. Гідного повернення не вийшло — за підсумками сезону в 2005 «3СК» знову вилетів у другий дивізіон, де розташоване і понині.

Досягнення[ред. | ред. код]

Місцеві[ред. | ред. код]

Міжнародні[ред. | ред. код]

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]