Юрген Сторбек

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Юрген Сторбек
Народився 1946
Фленсбург
Країна  Німеччина
Діяльність поліціянт
Alma mater Боннський університет
Знання мов німецька
Нагороди
офіцерський хрест ордена «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина»

Юрген Сторбек (нім. Jürgen Storbeck) (1946, Фленсбург) — німецький правоохоронець. Перший директор Європолу (1999—2004)[1].

Життєпис[ред. | ред. код]

Вивчав право у Бонні, Тюбінгені та Мюнхені. У 1977 році він вступив на службу як «Kriminalrat», керівна посада в національному детективному агентстві у Вісбадені, Федерального управління кримінальної поліції Німеччини (Bundeskriminalamt).

У 1983 році він очолював відділ міжнародної правової допомоги та розслідування. У 1990 році він став членом штабу федерального міністерства внутрішніх справ і повинен був нести відповідальність за реорганізацію тодішньої кримінальної політики Deutsche Volkspolizei. З 1991 року Сторбек керував Національним центробурком, або німецьким офісом Інтерполу, який входить до складу національного слідчого відділу.

У 1992 році він відправився в Гаагу для роботи над заснуванням Європолу. Згодом він був першим директором цієї європейської поліцейської організації на період з 1 липня 1999 року по 30 червня 2004 року[2].

Повернувшись із Гааги, Сторбек став координатором для федерального міністерства внутрішніх справ у сфері співробітництва поліції з країнами Перської затоки. Згодом він був призначений начальником відділу поліції Міністерства внутрішніх справ Бранденбурзької землі на період з 2006 по 2011 рр[3].

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Gerangel um Europol
  2. ЕВРОПЕЙСКОЕ ПОЛИЦЕЙСКОЕ ВЕДОМСТВО, ЕВРОПОЛ
  3. Jürgen Storbeck als neuer Polizeiabteilungsleiter in sein Amt eingeführt (German) . Архів оригіналу за 10 березня 2012. Процитовано 10 травня 2010.