Юрчак Віра Гаврилівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Юрчак Віра Гаврилівна
Народилася 3 січня 1947(1947-01-03) (77 років)
Гайсин, Україна
Країна СРСР СРСРУкраїна Україна
Діяльність науковиця
Alma mater Національний університет харчових технологій
Галузь технологія макаронних виробів
Заклад Національний університет харчових технологій
Вчене звання професор
Науковий ступінь доктор технічних наук

Юрчак Віра Гаврилівна (3 січня 1947(19470103), Гайсин, СРСР) — український фахівець у галузі технології макаронних виробів, доктор технічних наук, професор.

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

У 1969 році закінчила з відзнакою Київський технологічний інститут харчової промисловості, після чого працювала на Гайсинському хлібокомбінаті на посадах мікробіолога і завідувача лабораторії. Певний час працювала у конструкторському бюро Укрмакаронпрому.

У 1978 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук, у 1989 році їй було присвоєно вчене звання доцента.

У 2003 році успішно захистила дисертацію на тему «Наукове обґрунтування та розроблення технології макаронних виробів поліпшеної якості та профілактичного призначення шляхом використання нетрадиційної сировини і харчових добавок» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук. Вчене звання професора отримала у 2005 році.

За час роботи в Національному університеті харчових технологій займала посади молодшого наукового співробітника, старшого наукового співробітника, асистента, доцента і професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Коло наукових інтересів охоплює технології макаронних виробів у разі перероблення борошна пониженої якості та створення продуктів оздоровчого призначення.

Підготувала шістьох кандидатів технічних наук.

Автор та співавтор понад 200 наукових праць, близько 30 авторських свідоцтв і патентів України на винаходи, 45 методичних вказівок та методичних рекомендацій; доповідей на конференціях різного рівня як в Україні, так і за кордоном.

Джерела[ред. | ред. код]