Юстина Беднарек

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Юстина Беднарек
Народився 1970
Варшава, Польська Народна Республіка
Країна  Республіка Польща
Діяльність романістка, дитяча письменниця, журналістка, перекладачка, письменниця, редакторка
Сфера роботи письменник, дитяча література[1], переклад[1] і журналістика[1]
Alma mater Варшавський університет і Q9366815?
Мова творів польська[1] і французька
Нагороди
Сайт: poradniak.pl/index.php/justyna-bednarek

CMNS: Юстина Беднарек у Вікісховищі

Юстина Беднарек (пол. Justyna Bednarek) — польська дитяча письменниця, журналістка, філолог-романіст. Насамперед відома як авторка книжки «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)».

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 1970 року у Варшаві, Польща. Випускниця Музичної школи 1-го ст. імені Кароля Шимановського у Варшаві, XLI Загальноосвітнього ліцею імені Йоахима Лелевеля у Варшаві, відділення романської філології Варшавського університету та Народного університету художнього промислу в Волі Сеньковій.

Протягом багатьох років працювала редакторкою жіночих журналів. 2004 року видала три віршовані казки про домовика Ленека («Ленек і подорож», «Ленек і зірка», «Ленек і полювання»),[2] опубліковані у видавництві «Skrzat». 2015 року письменниця повернулася до дитячої літератури та опублікувала книжку «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)» з ілюстраціями Даніеля де Латура та здобула кілька номінацій та нагород.[3][4] 2016 року світ побачили дві наступні казки: «П'ять спритних куниць» з ілюстраціями Даніеля де Латура та «Заграй мені то. Казки музичні» з малярськими графіками Жозефа Вількона.[5] У березні 2017 року вийшла друга частина шкарпеткової саги під назвою «Нові пригоди шкарпеток (ще більш неймовірні)» (ілюстратор — Даніель де Латур). Також існує задум створення мультсеріалу на основі творів про шкарпетки.[6]

Переклади українською[ред. | ред. код]

  • Юстина Беднарек. Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих). — Л. : Урбіно, 2019. — 160 с. — ISBN 978-966-2647-54-9.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Czech National Authority Database
  2. Lenek i polowanie - Justyna Bednarek (304409) - Lubimyczytać.pl (пол.). lubimyczytac.pl. Процитовано 18 листопада 2017. 
  3. Wyborcza.pl. wyborcza.pl. Процитовано 18 листопада 2017. 
  4. Wydawnictwo Poradnia K (пол.). poradniak.pl. Процитовано 18 листопада 2017. 
  5. [1]]
  6. Ciotka książkula: „Nowe przygody skarpetek” – RDC (пол.). www.rdc.pl. Процитовано 18 листопада 2017. 

Посилання[ред. | ред. код]