Якимчук Владислав Сергійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Якимчук Владислав Сергійович
 Солдат
Загальна інформація
Народження 22 квітня 1996(1996-04-22)
Бердичів
Смерть 5 вересня 2014(2014-09-05) (18 років)
Весела Гора
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Роки служби 2014
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Механізовані війська
Формування
Війни / битви Війна на сході України
Бої за Щастя
Засідка під Веселою Горою

Владисла́в Сергі́йович Якимчу́к (22 квітня 1996, Бердичів, Україна — 5 вересня 2014, Весела Гора, Україна) — солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни.

Життєпис[ред. | ред. код]

Після побиття студентів «Беркутом» вийшов на Майдан Незалежності, коли почалась війна — одним з перших записався добровольцем в лави національної гвардії. Пройшов тримісячну підготовку, в таборі у Великих Петрівцях зустрів повноліття. За розподілом потрапив у батальйон «Айдар»; псевдо «Шаман».

5 вересня 2014-го зник безвісти під час бою з російськими диверсантами, які напали на бійців 2-ї роти батальйону із засідки поблизу села Весела Гора. Бійці на двох машинах під'їхали до блокпоста — на ньому майорів український прапор. Командир групи вийшов з машини, терористи відкрили вогонь. Прострелено бензобак, одна з автівок вибухнула.

Був похований 1 жовтня в Старобільську як невідомий Герой. Імена загиблих айдарівців назвав їх бойовий товариш. Встановлено особу за аналізом ДНК в 2016 році. Має відбутися перепоховання в Бердичеві.

Без сина лишилась мама Тетяна Паламарчук.

Джерела[ред. | ред. код]