Якимчук Тарас Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Якимчук Тарас Володимирович
 Солдат
Загальна інформація
Народження 6 вересня 1993(1993-09-06)
Мізоч
Смерть 24 липня 2014(2014-07-24) (20 років)
біля Первомайська
Громадянство Україна Україна
Псевдо Актьор
Військова служба
Роки служби 2011-2014
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС Сухопутні війська
Рід військ Війська спецпризначення
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Пам'ятний знак «За воїнську доблесть» (Міністерство оборони України)
Пам'ятний знак «За воїнську доблесть» (Міністерство оборони України)

Тара́с Володи́мирович Якимчу́к (Псевдо: «Актьор»[1]; 6 вересня 1993(19930906), Мізоч, Україна — 24 липня 2014, поблизу Первомайська, Україна)  — солдат 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних сил України, кулеметник.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 1993 року в Мізочі. Закінчив Мізоцьку ЗОШ. Займався козацьким бойовим мистецтвом «Спас». Служив за контрактом з жовтня 2011 року, солдат 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних сил України, кулеметник.

На фронті був з початку бойових дій. 24 липня під час розвідки в передмісті Первомайська снайпери та гранатометники з терористів перехресним вогнем обстріляли вантажівку «КАМАЗ» українських військових, загинуло троє. Тарас вискочив з кабіни, снайпер влучив йому у бік поміж пластин бронежилета, Серце не витримало в часі транспортування гелікоптером до шпиталю — отримав тяжке поранення осколком в плече, зазнав травматичного шоку та втратив чимало крові. У тому ж бою загинули Василь Кобернюк, Андрій Чабан та Володимир Черкасов.

27 липня відбувалося поховання, прощали і в церкві УПЦ МП, і в УПЦ КП, в останню дорогу проводжали тисячі людей. На виході з цвинтаря на столику стояло два весільні короваї: в жовтні мало відбутися весілля.

Без Тараса лишились батьки.

Відзнаки та нагороди[ред. | ред. код]

У рідному селищі Мізоч на його честь перейменовано вулицю, а також встановлено меморіальний знак навпроти місцевого храму УПЦ-КП і меморіальні дошки на будівлях Мізоцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів — ліцей» та спортивного клубу, де він навчався та тренувався.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]