Як Хашим був великим

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Як Хашим був великим
Жанр казка
Режисер Юрій Степчук
Сценарист Ярослав Філіппов
У головних
ролях
Рустам Туляганов
Оператор Лев Сімбірцев
Композитор Руміль Вільданов
Художник Едуард Аванесов
Кінокомпанія Узбекфільм
Тривалість 63 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1976
IMDb ID 1726663

Як Хашим був великим — радянський дитячий художній фільм, випущений у 1976 році кіностудією «Узбекфільм» на замовлення Держтелерадіо СРСР. Знятий за мотивами повісті Худайберди Тухтабаєва «Чарівна шапка».

Сюжет[ред. | ред. код]

Учень четвертого класу Хашим не відрізнявся ні успіхами в роботі, ні хазяйновитістю, проте любив байдикувати і хвалитися. Чарівниця матінка Лінь і її сини Незнай і Зазнай вмовляють його взагалі не ходити в школу і втекти з ними з дому. Хашим просить їх зробити його дорослим, що вони й виконують.

Ставши дорослим, Хашим спробував свої сили як агроном, артист, кухар, перукар, кравець, але в жодній професії він не домігся успіху. Зневірившись, Хашим просить знову зробити його маленьким, але чарівники відмовляються зробити це. Тоді Хашим повертається додому таким, який є, але там його ніхто, крім сестри і матері, не впізнає.

Хашиму нічого не залишається, як, залишаючись дорослим, іти в школу і старанно вчитися, а вдома — допомагати по господарству. Тоді чари пропадають, Хашим знову стає хлопчиком, а матінка Лінь з синами зникають, у пошуках нових ледарів і нероб.

В ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]