Яндульський Сергій Юрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сергій Яндульський
Сергій Юрійович Яндульський
 Підполковник
Загальна інформація
Громадянство Україна Україна
Національність поляк[джерело?]
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Герой України
Медаль «За військову службу Україні»
Медаль «За військову службу Україні»

Сергій Юрійович Яндульський — український військовослужбовець, підполковник 10 ОГШБр Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Герой України (2023).

Життєпис[ред. | ред. код]

Служить у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді: помічник начальника штабу — начальник розвідки 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону, зараз — командир мотопіхотного батальйону.

Учасник АТО/ООС.

На фронті з 24 лютого 2022 року. Неодноразово виконував бойові завдання під щільними обстрілами російських окупантів. Під керівництвом підполковника Сергія Яндульського було ліквідувано значну кількість військової техніки й особового складу противника[1].

У червні 2022 року під ворожим обстрілом на Луганщині особисто надав першу допомогу старшому солдату, якого згодом доправив у безпечне місце[1].

Наприкінці вересня 2022 року потрапивши під ворожий обстріл на передових позиціях у Донецькій області, отримав вогнепальне поранення плеча й лівого стегна, але зміг організувати вогонь та завдати втрат окупантам[1].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • звання Герой України з вручення ордена «Золота Зірка» (30 березня 2023) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу[2][3];
  • медаль «За військову службу Україні» (19 березня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[4].

Військові звання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Президент України взяв участь у піднятті Державного прапора на відновленому флагштоку в Бучі, вручив почесну відзнаку міста-героя та державні нагороди // Офіційне інтернет-представництво Президента України. — 2023. — 31 березня.
  2. Указ Президента України від 30 березня 2023 року № 186/2023 «Про присвоєння С.Яндульському звання Герой України»
  3. Участь Володимира Зеленського у заходах з нагоди річниці звільнення Київщини (жестова мова) на YouTube // Офіс Президента України. — 2023. — 31 березня.
  4. Указ Президента України від 19 березня 2022 року № 149/2022 «Про відзначення державними нагородами України»