Японський сад (Гасселт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Японський сад (Хасселт))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Японський сад
нід. Japanse tuin

Церемоніальний павільйон
50°56′07″ пн. ш. 05°21′21″ сх. д.HGЯO
Тип Японський сад
Відкрито 1992 рік
Площа 2,5 га
Країна  Бельгія[1]
Розташування Бельгія Бельгія, Лімбург
Адреса Gouverneur Verwilghensingel 15[1]
japansetuin.be
Японський сад. Карта розташування: Бельгія
Японський сад
Японський сад
Японський сад (Бельгія)
Мапа
CMNS: Японський сад у Вікісховищі

Японський сад (нід. Japanse tuin.) у Гасселті (Бельгія) — сад у традиційному японському стилі, один із найбільших японський садів у Європі (площа становить 2,5 гектара).

Історія[ред. | ред. код]

Японський сад є результатом дружніх стосунків між Гасселтом і його японським містом-побратимом Ітамі . З моменту встановлення дружніх відносин між Гасселтом і Ітамі у 1985 році обидва міста почали здіснювати кроки до розвитку культурних зв'язків. У рамках цього культурного обміну Гасселт подарував Ітамі фламандський карильйон, а у відповідь на це Ітамі висунуло ідею створення у Гасселті традиційного японського саду. Роботи зі створення саду фінансувалися міською владою Ітамі, а також японськими спонсорами і Європейським фондом регіонального розвитку. Урочисте відкриття саду відбулося 20 листопада 1992 року.[2]

Опис[ред. | ред. код]

Японський сад у Гасселті відповідає принципам облаштування садів, що описані у японському трактаті Сакутейкі, і відноситься до категорії прогулянкових садів. У саду є струмок, водоспад і ставок, у якому розводять коропів. На території саду споруджено два павільйони у японському стилі, церемоніальний павільйон «корокан» і павільйон для проведення чайної церемонії тясіцу .

Література[ред. | ред. код]

  • Claire Lelièvre, Marc Swyngedouw, Marc Verachtert, Jean-Paul Houben. De Japanse tuin in Hasselt. — Hasselt : Stadsbestuur Hasselt, 2010.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://erfgoedkaart.be/?id=51331
  2. Historiek Japanse tuin (нід.). Офіційний сайт Гасселта. Архів оригіналу за 4 грудня 2018.