18+

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
18+
Жанр короткометражне кіно, мелодрама, комедія
Режисер Роман Бровко
Продюсер Елена Слишко
Сценарист Роман Бровко, Юлія Гоголь
У головних
ролях
Світлана Артаманова, Кирил Андреєв
Оператор Вікторія Маляренко
Мова українська
Країна Україна Україна
Рік 2013
IMDb ID 2896816

«18+» — український короткометражний фільм про гострі соціальні проблеми і особисті стосунки сучасних молодих українців режисера Романа Бровко.

Інформація[ред. | ред. код]

Опис[ред. | ред. код]

Фільм «18+» про 18-річну незайману дівчину, секс без любові і любов без сексу.

«Дійсно, таке кіно відкрите, позитивне, з хепі-ендом, який у нас рідко, все ж, відбувається в Україні … Я розумію, що є дуже багато таких серйозних картин, глибоких, екзистенціальних, дуже непростих в програмі. Я розумію, що я не знімав кіно цього сорту, я знімав кіно, щоб подобалося народу, щоб були овації, щоб були емоції і контакт.»
Р. Бровко, режисер.

Фестивалі[ред. | ред. код]

У 2013 році фільм був представлений на 66-му Каннському кінофестивалі у Short Film Corner. Каннські відбірники включили у доробок 12 українських робіт, серед яких і «18+» Романа Бровко. На фестивалі були також представлені інші українські короткометражні фільми: «Закон Мьорфі» Ольги Карплюк, «Дорога» Максима Ксєнди, «Постскриптум» Анастасії Храмової, «Уроки української» Руслана Батицького, «У ванній» Ігоря Морозова, «Жовта квітка для месьє Бурійона» Лариси Артюгіної, «Структура кави» Олега Бобало-Яремчука, «Портрет» Анастасії Старової, «Німфо» Олега Борщевського, «Пробудження» Миколи Літвіна, «Повернення (множина)» Олександра Ратия[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. На Каннському кінофестивалі відкрився Український національний павільйон. 25 травня 2013 року. Процитовано 10 серпня 2022 року. 

Посилання[ред. | ред. код]