2-га хокейна ліга Словацької республіки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
2-га хокейна ліга Словацької республіки
Вид спорту хокей із шайбою
Засновано 1993
Кількість команд 15 (в інші роки від 12 до 16)
Країна(и) Словаччина Словаччина
Поточний чемпіон
Офіційний сайт Slovenský zväz ľadového hokeja

2-а хокейна ліга Словацької республіки (словац. 2. hokejová liga SR) — третій за значимостю дивізіон чемпіонату Словаччини з хокею із шайбою, організована Словацькою федерацією хокею (Slovenský zväz Ľadového hokeja (SZĽH)) й вважається аматорською-регіональною лігою.

Структура[ред. | ред. код]

Розіграш чемпіонату «2-ї хокейної ліги Словацької республіки» проводиться в два етапи. На першому етапі команди розділені на три зони (географічно «захід», «центр» та «схід») й грають в своїх зонах одна з одною в 4 кола (дві гри домашні й дві виїзні). Здобуті очки присуджуються таким чином: за перемогу в основний час гри — команда отримує три очки, перемога в овер-таймі (додатковий час) — 2 очка, поразка — 0 балів. Команда що посіли перші два місця в групі проводять стикові ігри з такими ж командами інших груп й І таким чином визначають переможця регулярного чемпіонату «2-ї хокейної ліги Словацької республіки» (2 hokejová liga SR) за право переходу до 1-ї хокейної ліги Словацької республіки.

Загалом регламент змагань в «2-й лізі» не є постійним й доволі частозмінюється по сезонах. Це стосується як учасників змагань, розподілу їх по групам та й сама кількість груп часто видозмінюється. Теж саме й стосується їх переходу до вищого класу — це відбувалося напряму, й шляхом перехідних ігор й переходами як однієї команди, так й двох (бували окремі роки-сезони коли команда аутсайдер напряму вибувала з ліги а інша брала участь в перехідних іграх). Саме всі ці моменти й визначаються Словацькою федерацією хокею перед початком сезону.

Дивись додатково[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]