A.C.E

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
A.C.E
логотип
A.C.E. Зліва направо: Чан, Чжун, Бьонкван, Донхун, Вау
A.C.E. Зліва направо: Чан, Чжун, Бьонкван, Донхун, Вау
Основна інформація
Жанр
Роки 2017 — донині
Країна Південна Корея Південна Корея
Місто Сеул
Мова
Лейбл Beat Interactive, Swing Entertainment
Склад
  • Пак Чжунхі
  • Лі Донхун
  • Вау
  • Кім Бьонкван
  • Кан Ючан
Офіційний сайт

A.C.E у Вікісховищі

A.C.E (кор. 에이스, акронім від англ. «Adventure Calling Emotions», укр. «Пригоди, які викликають емоції») — південнокорейський бой-бенд, що складається з п'яти учасників: Пака Чжунхі, Лі Донхуна, Вау, Кіма Бьонквана і Кана Ючана. A.C.E дебютували 23 травня 2017 року із синглом «Cactus».

Гурт здобув міжнародну популярність ще до свого дебюту завдяки вуличним танцювальним виступам та відео на YouTube з каверами на пісні відомих корейських та закордонних поп-виконавців[1][2]. Також вони вважаються першим гуртом, який приніс до кей-попу елементи хардстайлу[3]. Після дебюту A.C.E залишилися відомими своєю енергійною хореографією та потужними виступами, а також продовжили проводити вуличні виступи та записувати численні кавери[4][5].

Назва[ред. | ред. код]

Назва A.C.E розшифровується як «Adventure Calling Emotions» (кор. «모험을 불러일으키는 감정들», укр. «Пригоди, які викликають емоції»)[3]. Офіційна назва фандому — «Choice» («Чойс», укр. «Вибір»). Його назва означає, що фанати обирають гурт, а гурт обирає фанатів.

Кар'єра[ред. | ред. код]

2017—2018: дебют, учать у Mix Nine та The Unit, альбом-перевидання A.C.E Adventures in Wonderland[ред. | ред. код]

23 травня 2017 року A.C.E виступили на сцені шоу The Show музичного телеканалу SBS MTV з дебютним сингл-альбомом Cactus. Вважається, що текст цієї пісні засновується на житті учасників гурту до дебюту. Він посів 21 місце у Billboard's World Digital Song Sales[6].

8 вересня A.C.E випустили англомовну версію «Cactus» — подарунок для іноземних фанатів[7].

19 жовтня вийшов їхній другий сингл — «Callin'»[8].

A.C.E. у 2017 році

З жовтня 2017 по січень 2018 року Донхун, Вау та Бьонкван взяли участь у реаліті-шоу телеканалу JTBC під назвою Mix Nine. Згідно з правилами шоу, учасники, які у загальному рейтингу займуть місця з першого по дев'яти, дебютують у складі нового гурту під крилом YG Entertainment. У фіналі шоу Бьонкван і Донхун посіли 4-е і 8-е місця відповідно, що перетворило їх на учасників нового гурту. Вау опинився на 11 позиції рейтингу[9]. Проте дебют сформованого за результатами Mix Nine гурту так і не відбувся[10][11].

Одночасно — у період з жовтня 2017 по лютий 2018 — Чжун та Чан були учасниками аналогічного телешоу Idol Rebooting Project: The Unit телеканалу KBS. У фіналі шоу Чан посів дев'яте місце у загальному рейтингу і таким чином опинився в дебютній групі, а Чжун вибув, зайнявши перед фінальним раундом 21-е місце[12]. Таким чином Чан став учасником сформованого у результаті цього телешоу гурту UNB, а оскільки у травні стало відомо, що гурт Mix Nine не дебютуватиме, то було вирішено, що A.C.E продовжать свої активності у складі чотирьох учасників[11][10].

15 травня гурт ще у складі п'яти учасників випустив спеціальний сингл «5TAR (Incompletion)», у написанні тексту якого взяли участь Чжун та Донхун. Було заявлено, що цю пісню було створено, щоб принести полегшення людям з психологічними проблемами[13].

A.C.E на Incheon Airport Sky Festival 2 вересня 2018 року, Інчхон

7 червня A.C.E випустили альбом-перевидання (repackage) A.C.E Adventures in Wonderland, який містив як нові композиції, так і раніше видані сингли[6]. Цього ж дня вийшло яскраве і натхненне музичне відео до його головної пісні «Take Me Higher»[14]. У цій пісні йдеться про почуття чоловіка, який у момент закоханості відчуває себе наче у казковому світі[15]. 2 серпня A.C.E вперше виступили з «Take Me Higher», причому повним складом. З цього часу Чан повернутися участі у діяльності гурту, при цьому залишаючись і учасником A.C.E.

У листопаді за підтримки краудфандингової платформи MyMusicTaste було розпочато світовий концертний тур A.C.E WORLD TOUR [TO BE AN ACE]. Він розпочався у листопаді з концертів у містах Латинської Америки: Буенос-Айресі, Сантьяго та Мехіко[16]. Він продовжився у грудні концертами у різних містах США, у тому числі в Пуерто-Рико[17].

2019—2020: мініальбоми Under Cover та Under Cover: The Mad Squad[ред. | ред. код]

30 січня контракти учасників UNB закінчились, і цей гурт припинив свою діяльність, тож Чан офіційно повернувся до A.C.E[18].

Протягом лютого-березня у рамках туру A.C.E WORLD TOUR [TO BE AN ACE] гурт провів концерти у Парижі, Берліні, Стокгольмі, Амстердамі, Брюсселі, Москві, Будапешті, Дубліні та Лондоні[19]. Влітку A.C.E виступили на сценах таких масштабних кей-поп фестивалів як KCON Japan 2019 та 2019 K-World Festa[20][21].

17 травня гурт випустив свій другий мініальбом Under Cover, який дебютував на дев'ятій позиції чарту Billboard's World Albums, а його однойменна головна композиція — на 23 місці Billboard World Digital Song Sales[6]. Того ж дня на «Under Cover» було випущено кліп.

A.C.E на вуличному виступі у Банпо-доні 23 листопада 2019.

29 жовтня гурт випустив свій третій мініальбом Under Cover: The Mad Squad з головним треком «Savage». Згідно з прес-релізом, «Savage» є енергійним треком, який розповідає про диваків, які продовжують іти власним непростим шляхом, зберігаючи позитивний настрій[22]. Композиції «Under Cover» та «Savage» за звучанням були сумішшю трепу та елементів хардроку, і візуально теж представили єдиний «потужний» концепт. Як пояснювали самі учасники, видовищні виступи з цими енергійними піснями та складною хореографією були покликані вразити публіку і залучити нових фанатів[5]. Це альбом посів перше місце у Billboard Next Big Sound Chart, 21-ше — у Billboard Social 50 Chart та 50-те — у Billboard Emerging Artist Chart[23].

З січня 2020 року Бьонкван став ведучим англомовного шоу Pops in Seoul телеканалу Arirang TV, таким чином замінивши Фелікса (Stray Kids), який працював тут раніше. Для цього шоу обирають ведучих з гарним знанням англійської мови; Бьонквана запросили, оскільки він протягом 8 місяців жив у Канаді[24].

9 лютого A.C.E були запрошені виступити на афтепаті кінопремії Оскар для команди, що представляла південнокорейський фільм «Паразити»[25]. Там вони виконали низку каверів на відомі кей-поп хіти[26].

Навесні Чжун, Донхун та Чан взяли участь у проєкті композитора Хона Чану, записавши пісню «First Love», яка розповідає про приємні та водночас болісні відчуття від першої любові[27].

23 червня гурт випустив музичне відео до пісні «Stand By You», спродюсоване учасником гурту Вау[28][29]. Наступного дня відбувся реліз цього синглу[30].

2 вересня A.C.E випустили свій четвертний мініальбом HJZM: The Butterfly Phantasy, головним треком стала композиція «Favorite Boys»[31].

2021 — 2022: сингл «Down» та черговий мініальбом Siren: Dawn, початок військової служби всіх учасників[ред. | ред. код]

8 січня під назвою «Fav Boyz» було випущено ремікс однієї з пісень гурту — «Favorite Boys». Ремікс було створено американським ді-джеєм Стівом Ейокі та репером Thutmose[32][33]. Ця композиція посіла 12 місце у чарті Billboard Dance/Electronic.Так A.C.E став четвертим кей-поп виконавцем, який потрапив до цього чарту, вслід за BTS, Monsta X та BlackPink. Також цей реліз опинився на 4-му рядку Billboard World Digital Song Sales — на той момент це була найбільш висока позиція, яку посідали релізи гурту[34].

5 лютого було з'явилося оголошення, що віднині компанія Swing Entertainment (дочірня компанія CJ E&M) буде займатися просуванням гурту в Кореї, тоді як за Beat Interactive залишаються продюсування, промоції в США і Європі та зв'язки з фанатами[35]

3 квітня Beat Interactive повідомили, що у зв'язку з неналежним станом ментального здоров'я Воу не буде брати участі у найближчих промоціях[36][37].

16 квітня A.C.E за участі американського EDM-дуету Grey випустили цифровий англомовний сингл «Down» разом і з музичним відео до нього, де можна побачити чотирьох учасників гурту[38].

23 червня 2021 гурт випустив мініальбом Siren: Dawn з головним треком «Higher»[39]. Цей альбом посів високі місця у чартах різних країн світу та отримав схвальні відгуки критиків[40][41].

2 вересня було випущено альбом-перевидання (репак) Changer: Dear Eris з головним треком «Changer»[42]. А 4 вересня A.C.E провели онлайн-зустріч з фанатами на платформі hellolive[43].

23 грудня вийшов перший епізод bl-дорами «Tinted with You», у якій одну з головних ролей — старшокласника Юн Хо — зіграв Чжун[44].

10 вересня Вау розпочав обов'язкову військову службу, а 23 вересня — Донхун. 7 лютого 2022 року службу розпочав Чжун[45]. Щодо Бьонквана, було оголошено, що 11 квітня він розпочне службу у лавах KATUSA (Korean Augmentation To the United States Army)[46]. З 16 серпня військову службу розпочав і Чан[47].

2023: діяльність після військової служби[ред. | ред. код]

12 серпня 2023 року було повідомлено, що віднині троє учасників гурту виступатимуть під своїми справжніми іменами. Так Чжун став послуговуватись повним іменем Пак Чжунхі, Донхун додав прізвище Лі, а Чан змінилося на «Кан Ючан»[48].

14 серпня було повідомлено, що у листопаді відбудуться камбек гурту, сольний онлайн-концерт та фансайн[49]. Олайн-концерт під назвою «OVERTURN» відбувся 11 листопада[50].

Через деякий час після повернення чотирьох учасників гурту (крім Ючана) зі служби, гурт випустив перший за два роки реліз  — сингл «Effortless», що вийшов у англійській та корейській версіях. Це відбулося 7 листопада, а 16 листопада відбувся реліз синглу «Angel», який теж мав дві версії.

5 грудня було повідомлено, що учаники гурту візьмуть участь в організованому телеканалом Mnet шоу на виживання Build Up: Vocal Boy Group Survivor, в результаті якого має бути створений новий вокальний гурт із 4-х учасників[51].

Учасники[ред. | ред. код]

Сценічний псевдонім[a] Справжнє ім'я Дата народження Місце народження Позиція у гурті
Українською Латиницею Хангилем Українською Латиницею Хангилем
Пак Чжунхі Jun 박준희 Пак Чжунхі Park Junhee 박준희 2 червня 1994 (29 років)(19940602) Сунчхон, Південна Корея Південна Корея Лідер, головний вокаліст, головний танцюрист
Лі Донхун Donghun 이동훈 Лі Донхун Lee Donghun 이동훈 28 лютого 1993 (31 рік)(19930228) Конджу, Південна Корея Південна Корея Головний вокаліст
Вау Wow 와우 Кім Сеюн Kim Sehyoon 김세윤 15 травня 1993 (30 років)(19930515) Кванджу, Південна Корея Південна Корея Головний танцюрист, вокаліст, репер
Кім Бьонкван Kim Byeongkwan[b] 병관 Кім Бьонкван Kim Byeongkwan 김병관 13 серпня 1996 (27 років)(19960813) Сеул, Південна Корея Південна Корея Головний танцюрист, вокаліст, репер
Кан Ючан Сhan 강유찬 Кан Ючан Kang Yuchan 강유찬 31 грудня 1997 (26 років)(19971231) Чеджу, Південна Корея Південна Корея Головний вокаліст, макне
  1. У результаті змін 13 серпня 2023 року
  2. до участі у Mix Nine — Jason

Дискографія[ред. | ред. код]

Перевидання[ред. | ред. код]

Назва Деталі альбому Пікові
позиції
у чартах
Продажі
KOR
[52]
A.C.E Adventures in Wonderland
Трек-лист
  1. «Cactus» (선인장)
  2. «Callin'»
  3. «Black and Blue»
  4. «Take Me Higher»
  5. «Dessert»
  6. «5TAR (Incompletion)»
  7. «Cactus» (선인장) (Inst.)
  8. «Callin'» (Inst.)
  9. «5TAR (Incompletion)» (Inst.)
6
Changer: Dear Eris
  • Реліз: 2 вересня 2021
  • Лейбл: Beat Interactive, Swing Entertainment
  • Формат: CD, цифрове завантаження
Трек-лист
  1. «Intro: Revolutions»
  2. «Changer»
  3. «Black and Blue» (Complete ver.)
  4. «Down» (Kor ver.)
  5. «Talk You Down» (해주고 싶은 한마디)
  6. «Prequel» (진도 아리랑)
  7. «Cactus» (선인장) (Eng ver.)
  8. «Cactus» (선인장) (Remix ver.)
  9. «Remember Us»
  10. «Remember Us Inst.» (Secret Voice Letter) (CD Only)
7

Мініальбом[ред. | ред. код]

Назва Деталі альбому Пікові позиції у чартах Продажі
KOR
[52]
US
World

[55]
Under Cover
  • Реліз: 17 травня 2019
  • Лейбл: Beat Interactive
  • Формат: CD, цифрове завантаження
Трек-лист
  1. «Do It Like Me»
  2. «Under Cover»
  3. «Mr. Bass»
  4. «If You Heard»
  5. «5TAR» (CD only)
8 9
Under Cover: The Mad Squad
  • Реліз: 29 жовтня 2019
  • Лейбл: Beat Interactive
  • Формат: CD, цифрове завантаження
Track listing
  1. «Intro: Escape»
  2. «Savage» (삐딱선)
  3. «Slow Dive»
  4. «So Sick» (나쁜말)
  5. «Holiday»
  6. «Take Me Higher» (Complete Ver.)
7
HJZM: The Butterfly Phantasy
  • Реліз: 2 вересня 2020
  • Лейбл: Beat Interactive
  • Формат: CD, цифрове завантаження
Трек-лист
  1. «Golden Goose»
  2. «Favorite Boys» (도깨비)
  3. «Baby Tonight» (황홀경) (恍惚境)
  4. «Stand by You» (편지를 써)
  5. «Clover»
4
Siren: Dawn
  • Реліз: 23 червня 2021
  • Лейбл: Beat Interactive, Swing Entertainment
  • Формат: CD, цифрове завантаження
Трек-лист
  1. «Intro: Miserere Mei Deus (We Fell Down)»
  2. «Atlantis»
  3. «Higher»
  4. «Chasing Love»
  5. «Story»
2

Сингл-альбом[ред. | ред. код]

Назва Деталі альбому Пікові
позиції
у чартах
Продажі
KOR
[52]
Cactus
  • Реліз: 23 травня 2017
  • Лейбл: Beat Interactive
  • Формат: CD, цифрове завантаження
24
Callin'
  • Реліз: 18 жовтня 2017
  • Лейбл: Beat Interactive
  • Формат: CD, цифрове завантаження
28

Сингли[ред. | ред. код]

Назва Рік Пікові позиції у чартах Альбом
KOR Gaon
[61]
US World
[62]
Корейські
«Cactus» (кор.: 선인장, Seoninjang) 2017 21 Cactus
«Callin'» Callin'
«5TAR (Incompletion)» 2018 Сингл без альбому
«Take Me Higher» 15 A.C.E Adventures in Wonderland
«Under Cover» 2019 23 Under Cover
«Savage» (삐딱선)[63] Under Cover: The Mad Squad
«Favorite Boys» (도깨비) 2020 HJZM: The Butterfly Phantasy
«Higher» 2021 Siren: Dawn
«Changer» [A] Changer: Dear Eris
«Effortless» 2023 10 Сингли поза альбомом
«Angel»
«My Girl» 2024 My Girl: «My Choice»
Японіські
«All I Want Is You» 2019 Сингли поза альбомом
«My Lover» 2020
«Dear My U» 2023
«—» релізи, що не потрапили у чарти або не були випущені у відповідних регіонах.

Колаборації[ред. | ред. код]

Назва Рік Виконавець Пікові
позиції
у чартах
US World
[65]
«Tonight» 2016 Jang Won Ki feat. A.C.E (Donghun)
«I Feel So Lucky»[6] 2018 Hcue feat. A.C.E
«Sincerity» 2019 So feat. A.C.E (Chan)
«First Love» 2020 Hong Chang Woo feat. A.C.E (Jun, Donghun, Chan)
«Fav Boyz»[10] 2021 A.C.E feat. Steve Aoki and Thutmose 4
«Down» A.C.E feat. Grey
«Hope, Fade Away» Zeun J feat. A.C.E (Donghun)
«Christmas Time» A.C.E with Son Ho-young and Forestella

Саундтреки[ред. | ред. код]

Назва Рік Альбом
«Maybe» (어쩌면) 2018 My Healing Love OST
«The Beginning» (시작) 2019 Beautiful Love, Wonderful Life OST
«Where You Are» 2020 The Game: Towards Zero OST
«Still Love» How to Buy a Friend OST
«Show Your Heart» (너를 보여줘) Welcome OST
«I'm Me» Twenty-Twenty OST
«Where Are You» Kairos OST
«Something» (어떻게 할까?) 2021 Sometoon 2021 OST
«Is It Just Me?» (썸썸한 사이?) Sometoon 2021 OST
«Spark» Light on Me OST
«Buzzer Beater» 2022 Tracer OST
«Catch Your Attention» Mimicus OST

Фільмографія[ред. | ред. код]

Телесеріали[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль Прим.
2017 Hello, My Twenties! 2 Грають учасників ідол-гурту The Fifth Column [66]
2020 Zombie Detective Танцюристи; Джун та Чан також згірали ролі помічників у ресторані [67][68]

Телешоу[ред. | ред. код]

Рік Назва Прим.
2019 Extreme A.C.E [69]
A.C.E Chuja Island [70]

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Рік Церемонія Категорія Результат Прим.
2017 SBS PopAsia Awards Rookie of the Year Перемога [71]
2018 StarHub Night of Stars Best Newcomer Award Перемога [72]
2019 The Fact Music Awards Rising Star Award Перемога [73]
Soribada Best K-Music Awards Next Artist Award Перемога [74]
2020 Global GAIA Service Award World Star Award Перемога [75]
APAN Music Awards Choice Global Hallyu Star Перемога [76]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сингл «Changer» не потрапив у Gaon Digital Chart, але посів 64 місце у Gaon Download Chart[64].
  1. HallyuPopFest 2019 Artist Profiles: The Complete List Of K-Pop Stars That Will Take Over Singapore Stage. hellokpop (англ.). 23 березня 2019. Архів оригіналу за 27 червня 2020. Процитовано 24 червня 2020.
  2. Nast, Condé (14 вересня 2020). Fans Taught K-Pop Rising Stars A.C.E “How to Be Loved”. Teen Vogue (англ.). Процитовано 18 травня 2022.
  3. а б A.C.E 1st D/S "선인장(CACTUS)" 녹음 현장기! - 지니. www.genie.co.kr. Архів оригіналу за 25 червня 2020. Процитовано 23 червня 2020.
  4. A.C.E Covered BTS & More at Oscars 2020 'Parasite' Afterparty. Billboard. 10 лютого 2020. Архів оригіналу за 27 червня 2020. Процитовано 25 червня 2020.
  5. а б Travis, Emlyn. K-Pop Group A.C.E Revealed The Nicest Things Fans Have Ever Said To Them And Honestly, It's Really Wholesome. BuzzFeed (англ.). Архів оригіналу за 28 червня 2020. Процитовано 26 червня 2020.
  6. а б в г A.C.E Debut on World Albums Chart With 'Under Cover' EP. Billboard. 3 червня 2019. Архів оригіналу за 29 червня 2020. Процитовано 25 червня 2020.
  7. Watch: A.C.E Gifts International Fans With English Version Of Debut Track “Cactus”. Soompi (англ.). 1504935459. Архів оригіналу за 3 липня 2020. Процитовано 3 липня 2020.
  8. Nick (20 жовтня 2017). Song Review: A.C.E – Callin’. The Bias List // K-Pop Reviews & Discussion (англ.). Архів оригіналу за 3 липня 2020. Процитовано 3 липня 2020.
  9. [믹스나인] 실시간 투표 참여! 당신의 빛나는 소년소녀에게 투표해주세요!!. JTBC (кор.). Архів оригіналу за 15 серпня 2020. Процитовано 23 червня 2020.
  10. а б в [인터뷰①] 에이스 “대형그룹 트렌드 속 5인조, 저희 팀 강점은요”. ML.co.kr (кор.). 7 червня 2018. Архів оригіналу за 30 червня 2020.
  11. а б [인터뷰②] 에이스 준·와우 “동훈·병관 ‘믹스나인’ 데뷔 무산, 솔직히 희망 보였죠”. MK.co.kr (кор.). 7 червня 2018. Архів оригіналу за 3 липня 2020.
  12. KBS "The Unit" Unveils Final Ranking Of Top 18 Winners. hellokpop (англ.). 11 лютого 2018. Архів оригіналу за 26 червня 2020. Процитовано 24 червня 2020.
  13. Update: A.C.E Previews New Digital Single. Soompi (англ.). 1520997606. Архів оригіналу за 3 липня 2020. Процитовано 3 липня 2020.
  14. Watch: A.C.E Says “Take Me Higher” In Colorful Comeback MV. Soompi (англ.). 1528362393. Архів оригіналу за 30 вересня 2020. Процитовано 25 червня 2020.
  15. Watch: A.C.E Says “Take Me Higher” In Colorful Comeback MV. Soompi (англ.). 1528362393. Архів оригіналу за 30 вересня 2020. Процитовано 26 червня 2020.
  16. A.C.E WORLD TOUR [TO BE AN ACE]: Cities And Ticket Details. Kpopmap (англ.). 14 січня 2019. Архів оригіналу за 15 травня 2020. Процитовано 26 червня 2020.
  17. A.C.E drop dates & cities for their U.S. tour, 'Under Cover: Area U.S.'. allkpop. Архів оригіналу за 7 серпня 2020. Процитовано 26 червня 2020.
  18. UNB Posts Heartfelt Goodbyes As Their Group Activities Come To An End. Soompi (англ.). 1548808419. Архів оригіналу за 25 червня 2020. Процитовано 25 червня 2020.
  19. A.C.E To Swing By European Cities For Its World Tour Stops In 2019. hellokpop (англ.). 20 грудня 2018. Архів оригіналу за 27 червня 2020. Процитовано 24 червня 2020.
  20. AB6IX, NU'EST, Jeong Sewoon, And More Adds To KCON Japan 2019's Hot Lineup. hellokpop (англ.). 1 квітня 2019. Архів оригіналу за 26 червня 2020. Процитовано 24 червня 2020.
  21. MONSTA X, Red Velvet, Super Junior, Stray Kids, & More To Power Three Days Of K-Pop Celebration At "2019 K-WORLD FESTA". hellokpop (англ.). 25 червня 2019. Архів оригіналу за 25 червня 2020. Процитовано 24 червня 2020.
  22. A.C.E Continues The "Under Cover" Series With "The Mad Squad" Comeback. hellokpop (англ.). 11 жовтня 2019. Архів оригіналу за 26 червня 2020. Процитовано 24 червня 2020.
  23. "독보적 성장세" 에이스, 빌보드 넥스트 빅 사운드 차트 1위. X Sports News (кор.). 18 грудня 2019. Архів оригіналу за 12 серпня 2021. Процитовано 1 березня 2021.
  24. A.C.E's Kim Byeong Kwan Named As New MC For "Pops In Seoul". hellokpop (англ.). 2 січня 2020. Архів оригіналу за 27 червня 2020. Процитовано 24 червня 2020.
  25. [단독 인터뷰] 에이스, 아카데미 애프터 파티서 공연 "뜻 깊은 자리..굉장히 영광". entertain.naver.com (кор.). Архів оригіналу за 28 червня 2020. Процитовано 25 червня 2020.
  26. Nicholson, Tom (10 лютого 2020). Inside Bong Joon Ho's 'Parasite' Oscars After-Party. Esquire (англ.). Архів оригіналу за 24 вересня 2020. Процитовано 25 червня 2020.
  27. S.M (13 квітня 2020). A.C.E's Jun, Donghun, and Chan to release single First Love on April 15 | K-SERIAL (англ.). Архів оригіналу за 27 червня 2020. Процитовано 25 червня 2020.
  28. Watch: A.C.E Drops Youthful MV For “Stand By You” Prior To Song Release. Soompi (англ.). 1592324720. Архів оригіналу за 25 червня 2020. Процитовано 25 червня 2020.
  29. A.C.E Plays Sentimental Music Produced By WOW In "Stand By You" Music Video Teaser. hellokpop (англ.). 17 червня 2020. Архів оригіналу за 18 червня 2020. Процитовано 25 червня 2020.
  30. VPark (23 червня 2020). [РЕЛИЗ] A.C.E представили тизер клипа на песню "Stand by you". YESASIA (рос.). Архів оригіналу за 29 червня 2020. Процитовано 26 червня 2020.
  31. 에이스, 4번째 미니 앨범으로 9월2일 컴백 확정(공식). Newsen (кор.). Архів оригіналу за 15 травня 2021. Процитовано 18 серпня 2020.
  32. Sani, Niko. Steve Aoki Delivers Electrifying Remix of A.C.E's "Fav Boys" Featuring Thutmose. EDM.com - The Latest Electronic Dance Music News, Reviews & Artists (англ.). Архів оригіналу за 25 грудня 2021. Процитовано 11 січня 2021.
  33. Mulenga, Natasha. "Favorite Boys" A.C.E Are Teaming Up With Steve Aoki for a Remix. Teen Vogue (англ.). Архів оригіналу за 25 грудня 2021. Процитовано 11 січня 2021.
  34. A.C.E(에이스), 美 빌보드 2개 차트 상위권 입성…글로벌 행보 '기대 UP' [공식입장]. www.xportsnews.com (кор.). 21 січня 2021. Процитовано 1 березня 2021.
  35. 비트인터렉티브·스윙엔터테인먼트, 에이스 공동 매니지먼트 맡는다(공식). MK스포츠 (кор.). Архів оригіналу за 5 лютого 2021. Процитовано 1 березня 2021.
  36. 안녕하세요. 비트 인터렉티브입니다. [에이스(A.C.E) 멤버 와우(김세윤) 군의 건강 상태 관련 안내 공지]. Twitter (кор.). 2 квітня 2021. Архів оригіналу за 23 квітня 2021. Процитовано 23 квітня 2021.
  37. A.C.E's Wow will be taking a hiatus to focus on his mental health; CHOICEs trend #ChoiceLovesWow in support. PINKVILLA (англ.). Архів оригіналу за 23 квітня 2021. Процитовано 23 квітня 2021.
  38. A.C.E collaborate with American EDM duo Grey for vibrant 'Down' single • Hallyure. Hallyure (англ.). 19 квітня 2021. Архів оригіналу за 24 квітня 2021. Процитовано 24 квітня 2021.
  39. 윤기백. 에이스, 6월 23일 컴백 확정… "9개월 만". n.news.naver.com (кор.). Архів оригіналу за 6 червня 2021. Процитовано 3 квітня 2022.
  40. A.C.E makes a successful comeback with SIREN:DAWN topping iTunes Charts worldwide. Pinkvilla. 25 червня 2021. Архів оригіналу за 10 серпня 2021. Процитовано 10 серпня 2021.
  41. A.C.E – 'Siren: Dawn' review: the boyband go from strength to strength on this eclectic but solid release. NME. 30 червня 2021. Архів оригіналу за 10 серпня 2021. Процитовано 10 серпня 2021.
  42. 에이스, 3개월만에 컴백…9월2일 2집 리팩 앨범 발표 (кор.). Архів оригіналу за 25 серпня 2021. Процитовано 25 серпня 2021.
  43. hello, meet your artist with the closest way. hellolive.tv (кор.). Процитовано 27 травня 2022.
  44. Tinted With You | Korea | Drama | Watch with English Subtitles & More ✔️ (англ.), архів оригіналу за 16 лютого 2022, процитовано 3 квітня 2022
  45. Kim Saet-byul (18 лютого 2022). 에이스 김병관, 영케이 조언 힘입어 카투사 합격 "4월 입대 (кор.). The Fact. Архів оригіналу за 18 лютого 2022. Процитовано 18 лютого 2022.
  46. 에이스 김병관 카투사 합격..4월 11일 입대[전문]. Star Money Today (кор.). 18 лютого 2022. Архів оригіналу за 18 лютого 2022. Процитовано 18 лютого 2022.
  47. 에이스(A.C.E) 멤버 찬 군 군복무 관련 공지. Twitter (кор.). Процитовано 7 вересня 2022.
  48. 에이스(A.C.E) 3인 활동명 변경 안내 The change of A.C.E members' stage names. m.cafe.daum.net (кор.). Процитовано 13 серпня 2023.
  49. 에이스 박준희, 8월 만기 전역→‘위윌락유’ 출연 “단체앨범도 준비중”. Newsen (кор.). Процитовано 14 серпня 2023.
  50. 기자, 손봉석 (13 листопада 2023). 군백기 마친 에이스(A.C.E), 단독 팬콘 ‘OVERTURN’ 성료. sports.khan.co.kr (кор.). Процитовано 5 грудня 2023.
  51. 백지은. [공식] Mnet, 보컬 서바이벌 '빌드업' 내년 론칭…이다희 MC 확정. Sports Chosun (кор.). Процитовано 5 грудня 2023.
  52. а б в Gaon Chart - Album Chart. Gaon Music Chart (кор.). Архів оригіналу за 25 грудня 2021. Процитовано 23 вересня 2021.
  53. 2018년 08월 Album Chart. Gaon Music Chart. Архів оригіналу за 8 травня 2020. Процитовано 5 вересня 2018.
  54. 2021년 09월 Album Chart. Gaon Music Chart (кор.). Архів оригіналу за 7 жовтня 2021. Процитовано 7 жовтня 2021.
  55. A.C.E Chart History: World Albums. Billboard. Процитовано 29 травня 2019.
  56. а б 2019년 12월 Album Chart. Gaon Music Chart (кор.). Архів оригіналу за 16 жовтня 2020. Процитовано 9 січня 2020.
  57. 2020 Monthly Album Chart – November. Gaon Music Chart. Архів оригіналу за 3 лютого 2015. Процитовано 9 грудня 2020.
  58. 2021년 8월 Album Chart. Gaon Music Chart (кор.). Архів оригіналу за 9 вересня 2021. Процитовано 9 вересня 2021.
  59. 2017년 05월 Album Chart. Gaon Music Chart. Архів оригіналу за 21 липня 2019. Процитовано 8 червня 2017.
  60. 2017년 10월 Album Chart. Gaon Music Chart. Архів оригіналу за 16 листопада 2017. Процитовано 15 листопада 2017.
  61. Gaon Digital Chart. Gaon Music Chart. Архів оригіналу за 4 лютого 2015. Процитовано 21 червня 2017.
  62. World Digital Song Sales. Billboard. Архів оригіналу за 18 травня 2018. Процитовано 29 травня 2019.
  63. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою madsquad не вказано текст
  64. Changer. Gaon Music Chart. August 29 – September 4, 2021. Архів оригіналу за 9 вересня 2021. Процитовано 9 вересня 2021.
  65. World Digital Song Sales. Billboard. Архів оригіналу за 18 травня 2018. Процитовано 11 лютого 2021.
  66. A.C.E, '청춘시대2' 카메오 출연…연기돌 도전[공식]. Sports Donga (кор.). September 2017. Архів оригіналу за 6 січня 2019. Процитовано 28 вересня 2018.
  67. 에이스, '좀비탐정' 출연…"곱창집 만능 알바생·좀비 댄스 도전'. Joy News24 (кор.). Архів оригіналу за 4 серпня 2021. Процитовано 28 вересня 2018.
  68. A.C.E, KBS2 '좀비탐정' 출연…멤버 준·찬 연기돌 도전. Sports Donga (кор.). 26 серпня 2020. Процитовано 16 червня 2023.
  69. Park, Jae-hyung (5 липня 2019). KT, 연예기획사와 공동제작한 아이돌 예능 '익스트림 A.C.E' 공개. Polinews (кор.). Архів оригіналу за 4 серпня 2021. Процитовано 4 серпня 2021.
  70. Choi, Jae-kyung (17 жовтня 2019). 에이스, 'A.C.E 프로젝트 : A.C.E와 함께 추자島' 통해 특별한 여행기 대방출. Seoul Gyeongje (кор.). Архів оригіналу за 4 серпня 2021. Процитовано 4 серпня 2021.
  71. WINNER: SBS PopAsia Awards 2017 Rookie of the Year. SBS PopAsia (англ.). Архів оригіналу за 8 квітня 2019. Процитовано 23 червня 2020.
  72. StarHub Unveils Full Artiste Line-up for StarHub Night of Stars. www.starhub.com. Архів оригіналу за 1 липня 2020. Процитовано 23 червня 2020.
  73. '더팩트 뮤직 어워즈(TMA)', 뜨거운 온라인 투표 마감…영광의 수상자는?. 10 Asia (кор.). Архів оригіналу за 12 червня 2020. Процитовано 23 червня 2020.
  74. '2019 소리바다 어워즈' 에이스, '언더 커버'로 압도적인 카리스마 '눈길'. tvdaily.co.kr. 23 серпня 2019. Архів оригіналу за 18 вересня 2019. Процитовано 23 червня 2020.
  75. 에이스, '대한민국 환경 봉사대상' 월드 스타상 수상…한류 공로. Sports Today (кор.). Архів оригіналу за 5 листопада 2020. Процитовано 31 жовтня 2020.
  76. 김종국X전소민, '2020 APAN MUSIC AWARDS' MC 확정 (кор.). Архів оригіналу за 31 січня 2021. Процитовано 15 січня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]