ABC-1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

АВС-1 (англ. American, British and Canadian (ABC) — таємні переговори між військовим керівництвом США, Великої Британії та Канади часів Другої світової війни, що були проведені у Вашингтоні з 29 січня по 27 березня 1941 року. Основним питанням обговорення було визначення позиції Сполучених Штатів у випадку вступу у світову війну.

Підсумком роботи цієї конференції стало затвердження офіційного заключного рапорту, відповідно до якого встановлювалися загальні принципи військової стратегії та військового управління майбутніх союзників у війні, а також система управління військовими ресурсами.

Заключним висновком переговорів також стало припущення, що у випадку вступу США у війну з нацистською Німеччиною, вони ймовірно також вступлять у стан війни з Італією та Японією. Загальними принципами визначалися:

Наступальні плани передбачали:

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Watson, Mark Skinner (1991). "Chapter 12, Coordination with Britain". Chief of Staff: Pre-war Plans and Preparation. United States Army in World War II. United States Army Center of Military History. CMH Pub 1-1.
Попередник:
не проводилися
'АВС-1'
США

29 січня-27 березня 1941
Наступник:
Атлантична конференція
Аргентія, Ньюфаундленд
912 серпня 1941