AVN (журнал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Adult Video News
Adult Video News
Скорочена назва AVN
Обкладинка за січень, 2016
Країна видання  США
Тематика порноіндустрія
Періодичність виходу раз на місяць
Мова англійська
Засновано 1983
ISSN-L 0883-7090
ISSN 0883-7090

www.avn.com

«Adult Video News» (також AVN або AVN Magazine) — американський журнал, присвячений відеоіндустрії для дорослих. The New York Times зазначає, що AVN для порнофільмів — те саме, що Billboard для музики. AVN спонсорує щорічну конвенцію Adult Entertainment Expo, або AEE, що проводиться у Лас-Вегасі паралельно з кінонагородою для учасників порноіндустрії AVN Awards на зразок «Оскара».

AVN оцінює фільми для дорослих та відстежує новини в галузі. В одному номері може бути понад 500 оглядів фільмів. Журнал містить близько 80% реклами та орієнтований на рітейлерів відео для дорослих.

Історія[ред. | ред. код]

Пол Фішбейн, Ірв Сліфкін та Баррі Розенблатт заснували AVN у 1983 році у Філадельфії. Сліфкін пішов у 1984 році, втративши інтерес до рецензування фільмів для дорослих через перехід індустрії від плівки до відеокасет. Розенблатт та Фішбейн посварилися у 1987 році. Зрештою, Фішбейн перевів журнал у долину Сан-Фернандо, де і функціонує донині. 2010 року Фішбейн продав компанію. AVN нерідко цитується з приводу різних діячів порноіндустрії та її доходов. За оцінками AVN, дохід від продажу та прокату відео для дорослих перевищили чотири мільярди доларів у 2000 та 2002 роках. За оцінками AVN, доходи індустрії для дорослих у 2005 році становили $12,6 млрд, з яких $2,5 млрд припадають на інтернет.

AVN Europe[ред. | ред. код]

У жовтні 2007 року AVN запустив перший загальноєвропейський англомовний галузевий журнал про порноіндустрію AVN Europe із редакцією в Будапешті. Близько двох років AVN Europe видавав щомісячні випуски з оглядами та новинами, а також докладні довідкові статті на такі теми як історичний розвиток, моделі дистрибуції та жіноча еротика. У середині 2009 року, після зміни редакції, видання дещо знизило амбіції, приділяючи більше уваги фотографіям із виставок та іншому легкому контенту. Незабаром журнал було закрито. Останній випуск вийшов у червні 2009 року.

Adult Entertainment Expo[ред. | ред. код]

AVN є спонсором щорічної конвенцію AVN Adult Entertainment Expo (AEE), яка проводиться кожного січня в Лас-Вегасі. Expo — найбільша виставка порноіндустрії США.

Премії AVN[ред. | ред. код]

Adult Movie Awards[ред. | ред. код]

AVN також проводить церемонію вручення нагород у галузі порноіндустрії, створену на зразок Оскара. Нагорода вручається більш ніж 100 категоріях, а аудиторія становить понад 3500 людей. Девід Фостер Уоллес скептично зазначив, що AVN у 1997 році розглянув понад 4000 нових релізів у кожній категорії порівняно з 375 фільмами, які потрібно розглянути Academy Awards для вручення Оскара. У 2008 році ця кількість зросла до 8000, і Пол Фішбейн коментує, що це дуже довгий, жахливий процес. The New York Times пише, що «чіткі критерії для перемоги в AVN не є, скажімо, однозначними». Нагороди досить часто вручаються постійним рекламодавцям AVN.

GayVN Awards[ред. | ред. код]

AVN також спонсорує премію GayVN Awards, яка щорічно вручається за роботу, виконану в індустрії гей-порнографії. Нагороди за гей-відео для дорослих були частиною AVN awards з 1988 по 1998 рік. 1999 року AVN вирішив проводити GayVN Awards окремо.

AVN Online[ред. | ред. код]

AVN друкує видання, присвячене онлайн-трендам дорослого бізнесу. У пресі та в інтернеті AVN Online публікує статті, присвячені різноманітним подіям едалту в інтернеті.