Acronis True Image

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Acronis True Image
Тип захист і резервне копіювання цифрової інформації
Розробник Acronis
Стабільний випуск Acronis True Image 2016
Платформа IA-32 і x86-64
Операційна система Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows Home Server 2011, Windows 10, OS X El Capitan, OS X Mavericks, OS X Yosemite
Ліцензія Trialware
Онлайн-документація archive.org/details/manualzz-id-53735214
Вебсайт www.acronis.com

Acronis True Image — комп'ютерне програмне забезпечення для резервного копіювання, відновлення і перенесення даних операційних систем Microsoft Windows, OSX, iOS і Android. Дозволяє створювати завантажувальні носії, що дають змогу користуватися програмою до запуску операційної системи.

Можливості[ред. | ред. код]

Основне призначення програми — створення резервних копій даних та їх подальше відновлення. Зокрема Acronis True Image дозволяє відновлювати операційну систему з усіма користувацькими файлами та переносити розділи на нові носії. Є два режими резервування: окремих файлів і цілих розділів диска (всього жорстокого диска). Образ розділу містить його посекторну точну копію. Дані можна зберегти на іншому розділі, зовнішньому носієві, або завантажити до хмарного сховища. Програма передбачає роботу з багатьма пристроями, як ПК, так і планшетами чи смартфонами.

Основні інструменти Acronis True Image це:

  • Клонування диска — створення копії розділів одного диска на іншому, в тому числі з метою перенесення операційної системи та користуввацьких файлів на новий диск більшого обсягу.
  • Створення «рятівного» носія — копіювання програми на оптичний диск або флеш-накопичувач. Це дає змогу запускати огляд, копіювання і відновлення розділів до завантаження операційної системи.
  • Універсальний відновник — створення резервної копії на зовнішній носій з метою швидкого відновлення дієздатності комп'ютера в разі несправності операційної системи чи втрати файлів.
  • Паралельний доступ — отримання доступу до цільового комп'ютера з інших пристроїв.

Крім того Acronis True Image містить ряд утиліт, покликаних полегшити роботу з комп'ютером. З-поміж них: резервування інформації про комп'ютер та користувачів, активація запуску Acronis True Image перед запуском операційної системи, встановлення нового диска, цілковите знищення всіх даних з диска, огляд і зміна розміру зони диска, використовуваної програмою, знищення історії дій користувача, та обмеження дій, що можуть завдати шкоди ціним даним.

Підтримувані файлові системи[ред. | ред. код]

NTFS, FAT32, ext2, ext3, ext4, ReiserFS і Linux Swap.

Формат файлів[ред. | ред. код]

Файли з резервною копією мають розширення .tib, що працюють в усіх виданнях програми. Однак, не гарантується коректна робота файлів, створених у старих версіях Acronis True Image з новими.

Посилання[ред. | ред. код]