ActiveVirusShield

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
AOL Active Virus Shield
Тип Антивірусне програмне забезпечення
Розробник Лабораторія Касперського
Стабільний випуск Збірка 6.0.2.621, 30 травня 2007
Операційна система Microsoft Windows
Ліцензія Безкоштовна
Вебсайт www.activevirusshield.com

AOL Active Virus Shield (скорочено AVS) — безкоштовне антивірусне програмне забезпечення від компанії AOL створений на базі Антівіруса Касперського 6. Наразі програма не підтримується, а сам проект закритий.

Програма включає:

  • резидентний файловий монітор (сканер по доступу);
  • компонент, що перевіряє електронну пошту прийняту по протоколах POP3, IMAP4 та відправлену по протоколу SMTP;
  • антивірусний сканер, з можливістю сканування за розкладом та із завданням зумовлених об'єктами для сканування[прояснити] (критичні об'єкти, об'єкти автозапуску), а також можливістю створити свої власні завдання.

AVS створений на основі Антівіруса Касперського 6 і відрізняється від нього оформленням, наявністю лише англомовній версії та відсутністю деяких компонентів, а саме:

  • проактивного захисту;
  • захисту інтернет-з'єднань.

Антивірус був безкоштовний для завантаження для всіх користувачів (членство в AOL було не потрібне). Для роботи був необхідний ліцензійний номер, що висилався на адресу електронної пошти. Останні версії антивіруса підтримували 32- та 64-бітові версії MS Windows Vista.

Починаючи з серпня 2007 року можливість отримувати активаційні ключі та завантажити дистрибутив з сайту AOL була закрита. Замість AVS підписчикам AOL пропонується завантажити та встановити McAfee Virus Scan Plus.

Критика[ред. | ред. код]

Антивірус часто критикували за достатньо обмежені можливості. Крім того ліцензійний ключ необхідно було поновлювати раз на рік. Деякі користувачі повідомляли про проблеми сумісності продукту з McAfee Personal Firewall Plus, ZoneAlarm та продуктами компанії Logitech.