Akrapovič

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Akrapovič
Дата створення / заснування 1990
Логотип
Зображення
Країна  Словенія
Розташування штаб-квартири Іванчна Гориця (община)
Кількість підписників у соціальних мережах 25 469 і 85 800 ± 99[1]
Офіційний сайт
CMNS: Akrapovič у Вікісховищі

Akrapovič (укр. Акраповіч) — словенська компанія з виробництва автомобільних та мотоциклічних вихлопних систем. З 1990 року компанія почала виготовляти вихлопні системи системи для мотоциклів. З 2010 розширила своє виробництво до вихлопних систем для автомобілів. Глобальний постачальник вихлопних систем в мотоспорті. Рішення Akrapovič використовуються в мотоциклах на гонках Moto GP, Супербайк, Супермото, Мотокросс, Ендуро и Раллі-Ренд. На травень 2010-го року, вихлопні системи Akrapovič використовувались у 38-ми світових чемпіонатах з мотоспорту. Беэнд Akrapovič багаторазово отримував нагороди від профільних видань: Motor Sport Aktuell Magazine Best Brand 2009, Sport Auto Best Brand 2010, PS Magazine Best Brand 2010, Motorrad Magazine Best Brand 2010.

Партнери[ред. | ред. код]

Компанія співпрацює з такими виробниками мотоциклів як Yamaha, які пропонують глушники Akrapovič як додаткове обладнання для моделей R1, і MT-01. BMW Motorrad встановлює глушники Akrapovič на моделі R nineT, F800R, HP2 Megamoto, для більшої кількості іншого ряду моделей вони доступні опцією. Вихлопні системи також використовуються для мотоциклів Kawasaki, Honda, Aprilia и Suzuki. Akrapovič постачає вихлопні системи для автомобілів Audi (LMP, Audi R18 и Audi A5 DTM), BMW, Volkswagen і багатьох інших. Багато відомих мотоциклістів використовують рішення Akrapovič. Наприклад, Roger Lee Hayden використовував його на своєму Kawasaki.

Виробництво[ред. | ред. код]

Титановий литійний завод Akrapovič знаходиться в приміщенні площею 800 м2 в м. Іванченьке Горіца. Процес лиття включає в себе впуск газу, рентгенівську радіоскопію і різні хімічні аналізи за допомогою інструментів CAD / CAM / CEA. Компанія також виготовляє титановий асортимент під назвою «Akrapovič Evolution»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. YouTube Application Programming Interface

Джерела та посилання[ред. | ред. код]

  • Prašnikar, J. Competitiveness, social responsibility and economic growth. — Nova Publishers, 2006. — С. 275. — ISBN 1-59454-811-0.
  • Simon, Hermann. Hidden Champions of the Twenty-First Century: The Success Strategies of Unknown World Market Leaders. — Springer, 2009. — ISBN 0-387-98146-2.