Все включено

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з All-inclusive)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Все вклю́чено[1][2], іноді все враховано[3] (англ. All-inclusive resort) — система готельного обслуговування, за якої харчування та алкогольні напої включені у вартість проживання.

Історія[ред. | ред. код]

Вперше концепція «Все включено» була запропонована французькою системою клубного відпочинку «Club Med». В наш час[коли?] розміщення за системою «Все включено» набуло значної популярності, з'явилися й похідні концепції, наприклад, «Ультра все включено», «Супер все включено» і так далі.

Різновиди[ред. | ред. код]

На відміну від системи обслуговування (типу утримання) повний пансіон, зазвичай включає не лише триразове харчування, а й безкоштовні закуски та напої в час між основними прийомами їжі (а іноді й уночі)[1].

Приклади мереж готелів, що пропонують розміщення «Все включено»[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Пуцентейло, П. Р. (2007). 11.8. Умови харчування і методи обслуговування. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва (Навчальний посібник). Київ: Центр учбової літератури. Архів оригіналу за 14 травня 2017. Процитовано 2 березня 2017. Особливі умови харчування створювані в готелях, які працюють у системі клубного відпочинку (крім триразового харчування, протягом усього дня пропонується великий вибір безкоштовних закусок, алкогольних та інших напоїв) — all inclusive (усе включено у вартість).
  2. Де в Україні можна відпочити по системі «все включено» і скільки це коштує — Туризм — TCH.ua
  3. Вживання «все враховано» на hotels.com