All I Want for Christmas Is You

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

All I Want for Christmas Is You (з англ. «Все, що я хочу на Різдво — це ти») — пісня, написана американською співачкою Мераєю Кері та Уолтером Афанасьєффом для четвертого студійного альбому Кері «Merry Christmas», що став першим різдвяним релізом у кар'єрі виконавиці.

Пісня мала комерційний успіх, очоливши хіт-паради Угорщини, Іспанії, Нідерландів, Норвегії, Словенії, Чехії, а також досягнувши позиції №2 в Австралії, Великій Британії та Японії.З глобальним продажем понад 16 млн копій у всьому світі пісня до 2013 року стала 11-м бестселером усіх часів у світі[en].До 2017 року пісня заробила на роялті $60 млн. У грудні 2019 року вперше очолила хіт-парад музичних продажів у США, через 25 років після випуску.

У січні та грудні 2020, у січні та грудні 2021 року та у січні 2022 року пісня знову піднімалася на перше місце в чарті Hot 100, ставши першим хітом в історії, якому вдалося очолювати американський хіт-парад (2019, 2019 2021 і 2022), так само як і першою святковою різдвяною піснею, що трималася на вершині хіт-параду 8 тижнів.

Передісторія[ред. | ред. код]

Після низки комерційно успішних студійних альбомів, лейбл Мерайї — Columbia Records висунув ідею запису різдвяного альбому. На той момент, на думку керівництва Columbia, Кері вважалася поп-співачкою. Із записом святкового альбому планувалося збільшити цільову аудиторію Мерайї, зробити з неї масштабного естрадного артиста. Оскільки Різдво завжди було улюбленим святом Мерайї, вона погодилася на запис цієї платівки.

Відгуки критиків[ред. | ред. код]

«All I Want for Christmas Is You» була захоплено прийнята музичними критиками. Рош Парісен з AllMusic вважав, що пісня «добре складена», похваливши інструментальну частину та мелодію.Стів Морс, редактор The Boston Globe,написав у своїй рецензії, що Кері вклала душу, виконавши цю пісню.

У 2010 році відоме видання Rolling Stone помістило All I Want for Christmas Is You на четверте місце в рейтингу «Найвидатніші різдвяні пісні ери рок-н-ролу », назвавши пісню «святковим стандартом».

Живі виступи[ред. | ред. код]

Кері виступала з композицією All I Want for Christmas Is You як на світових виступах,так і на телевізійних програмах. Композиція увійшла до сет-листу японської частини туру Daydream World Tour (1996), Butterfly World Tour (1998), Charmbracelet World Tour (2002-03), The Adventures of Mimi (2006). 19 грудня 2019 Кері виконала «All I Want for Christmas Is You» на вечірньому телешоу Джеймса Кордена The Late Late Show[en] разом з дуетом юних танцівниць-ельфів з льодяниками у руках та групою хлопців у формі іграшкових солдатиків. А потім релігійний хор у червоному одязі урвався на сцену, почався сніг і всі гуртом виконали фінальний приспів пісні.

Музичне відео[ред. | ред. код]

Було знято чотири музичні відео пісні All I Want for Christmas Is You. Перше відео було знято в стилі домашнього відео з використанням Super-8 мм.Його режисером стала сама Кері.Відео було зроблено у різдвяну пору в 1993 році.Відео починається з того, що Кері вішає святкові прикраси на новорічну ялинку та бавиться на снігових гірських схилах. Кадри на відкритому повітрі були зняті в казковому лісі в Нью-Джерсі, де тодішній чоловік Кері Томмі Моттола[en] зіграв всього один епізод у ролі Санта-Клауса.Після цього пішли сцени Кері, яка готується до фотосесії для обкладинки альбому і проводить час з її собакою Джеком. На закінчення Санта-Клаус залишає Кері з сумкою подарунків і прощається.До грудня 2019 року його переглянули понад 600 млн разів в YouTube.В альтернативному відеокліпі пісні, натхненному гуртом Ronettes, Кері танцює у студії у стилі 1960-х років разом з танцюристами гоу-гоу . Для створення образу часу 1960-х років відео було знято в чорно-білому кольорі, а Кері була в білих чоботях і з підстриженим волоссям. Це відео було також поставлене самій Кері. З часом це відео двічі змінювали.У 2019 році, разом з випуском делюксового альбому Merry Christmas, присвяченого його 25-річчю, вона випустила нове музичне відео на пісню режисера Джозефа Кана з кадрами,які не увійшли у нього.20 грудня 2019 року на честь 25-річного ювілею різдвяного хіта вийшов новий відеокліп All I Want for Christmas Is You,знятий у студії,який завантажила співачка на свій аккаунт Youtube.

Комерційний успіх[ред. | ред. код]

A woman wearing a long white dress. She has long golden hair and is holding a sparkling microphone. She is standing on a large red stage, surrounded by dancers in Santa Claus outfit and generally festive attire.
Виступ на церемонії National Christmas Tree Lighting[en] біля Білого Дому, Вашингтон, 6 грудня 2013

All I Want for Christmas Is You щорічно входить у світові хіт-паради перед різдвяними святами. У грудні 2017 року пісня досягла позиції № 9 в основному американському чарті Billboard Hot 100, вперше увійшовши в кращу десятку хітів з моменту релізу в 1994 році і ставши 28-м хітом співачки в Top 10. Глобальні продажі по всьому світу склали 16 млн копій що зробило цю пісню найміжнародніше успішною для Кері і 11-м світовим бестселером усіх часів загалом.До 2017 року пісня заробила на роялті $60 млн.

У США в січні 1995 року пісня All I Want for Christmas Is You досягла № 6 в чарті Billboard Hot Adult Contemporary і позиції № 12 в радіоефірному хіт-параді Hot 100 Airplay[en].Пісня знову потрапила до цих чартів у грудні 1995 і грудні 1996.Проте, пісня не потрапила до основного американського хіт-параду Billboard Hot 100 у період оригінального релізу, оскільки не було комерційного виходу як сингл. Після скасування цього правила у 1998 році пісня потрапила до Billboard Hot 100, досягнувши № 83 у січні 2000 року. Пісня очолювала Billboard Hot Digital Songs у грудні 2005 року.У грудні 2018 року пісня досягла третього місця в Billboard Hot 100, свого вищого становища в чарті за весь час релізу і вперше за два десятиліття з дня першого входу в 1994.Проте, вже через тиждень сингл поставив своєрідний антирекорд: він одразу випав не лише з десятки найкращих, а й із усього Hot 100. Раніше найгірший у 60-річній історії чарту результат був лише у вигляді випадання з четвертого місця: пісня « Purple Rain » Прінса в травні 2016 відразу після смерті співака (хоча раніше в 1984 вона досягала і другого місця).

21 грудня 2019 через 25 років після дебюту пісня «All I Want for Christmas Is You» вперше очолила американський хіт-парад Billboard Hot 100 і стала 19-м чарттоппером співачки в Hot 100 (збільшення рекорду для сольних виконавців). Серед лідерів тут The Beatles (20), Кері (19), Ріанна (14), Майкл Джексон (13), Мадонна (12) та The Supremes (12). Ще один рекорд вона збільшила: 80 тижнів на першому місці, а далі йдуть Ріанна (60), The Beatles (59), Boyz II Men (50) та Drake (49). Крім того, нове досягнення дозволило Кері увійти до елітного клубу виконавців, які очолювали чарт три десятиліття поспіль: 1990-і (14), 2000-і (4) та 2010-і (1). Раніше цим досягненням мали лише троє: Крістіна Агілера, Брітні Спірс і Ашер.Крім того, «All I Want For Christmas Is You» очолив Hot 100 в США (з показником 45,6 млн потоків-стримів і 27,000 цифрових продажів) через 25 років після дебюту і через 35 тижнів перебування в чарті, побивши два абсолютних рекорди самого повільного та довгого сходження на вершину. Минуле досягнення було у пісні Macarena (Bayside Boys Remix) у виконанні дуету Los del Río, яка досягла першого місця в серпні 1996 року через 33 тижні перебування в хіт-параді.

«All I Want for Christmas Is You» стала справжнім бестселером в Японії . Пісня стала головною темою у популярній драмі 29-sai no Christmas (яп. 29才のクリスマス, lit. "Christmas in 29 Years, 29th Christmas") "Christmas in 29 Years, 29th Christmas")під назвою Koibito-tachi no Christmas (яп. 恋人たちのクリスマス, lit. "Lovers' Christmas") "Lovers' Christmas").Тираж у Японії склав 1,1 млн копій.У 2010 році знову увійшла до чарту, досягнувши позиції № 6 у хіт-параді Japan Hot 100.Сингл був сертифікований у статусі Million award Recording Industry Association of Japan (RIAJ) у двох різних форматах (компакт-диски та рингтони), у 1994 та 2008 роках, відповідно.

Визнання[ред. | ред. код]

У 2010 році газета The Daily Telegraph назвала "All I Want for Christmas Is You" найбільш популярною і найбільш програваною різдвяною піснею ( Christmas song[en] ) всього десятиліття у Великобританії,а в 2015 році видання " Fairytale of New York " назвало її найбільш різдвяною піснею Великобританії, що програється в XXI столітті.Журнал Rolling Stone поставив пісню на четверте місце у своєму списку Greatest Rock and Roll Christmas Songs, назвавши її святковим стандартом (holiday standard).У Великобританії в ході широкого опитування, проведеного каналом ITV у грудні 2012 року, пісня була обрана п'ятою серед усіх The Nation's Favourite Christmas Song[en].Через тривалий вплив та популярність пісні співачку назвали « Queen of Christmas[en] », титул, який вона не наважилася прийняти. «Я не приймаю це ім'я, бо відчуваю, що воно [надто велике]», — сказала вона. «Я смиренно дякую їм, і до того ж, у мене є незвичайна любов до курортного сезону, і це найкраща пора року».

24 листопада 2019 року пісня поставила три рекорди, занесених до Guinness World Records: як один з найкращих і визнаних новорічних бестселерів (Christmas songs), за найбільшу кількість потоків прослуховування (streamed song) на каналі Spotify за 24 години серед жінок (0,9 2018) і за найбільшу кількість тижнів, проведених у британській найкращій десятці хітів UK Singles Chart Top 10 серед різдвяних пісень (20).

Звинувачення у плагіаті[ред. | ред. код]

У 2022 році автор пісень Енді Стоун звернувся до Окружного суду США у Східному окрузі Луїзіани з позовом про порушення авторських прав. За словами позивача, він записав пісню з такою самою назвою 1989 року, 1993-го вона транслювалася на радіо, тоді ж на неї було знято відеокліп. Хоча пісні звучать по-різному, Стоун вимагав стягнути з виконавиці компенсацію у розмірі $20 млн за використання придуманої ним назви без узгодження з ним.

Сертифікації і продажі[ред. | ред. код]

Сертифікації та продажі «All I Want for Christmas Is You»
Регіон Сертифікація Продажі
Австралія (ARIA)[1] 10× Платиновий 700 000double-dagger
Бельгія (BEA)[2] Золотий 10 000double-dagger
Бразилія (ABPD)[3] Платиновий 60 000double-dagger
Канада (Music Canada)[4] Діамантовий 800 000double-dagger
Данія (IFPI Denmark)[5] 5× Платиновий 450 000double-dagger
Німеччина (BVMI)[6] 2× Платиновий 1 000 000double-dagger
Італія (FIMI)[7] 4× Платиновий 280 000double-dagger
Японія (RIAJ)[9]
Фізичні продажі
Мільйонний 1,100,000[8]
Японія (RIAJ)[10]
Вуписк 2004
2× Платиновий 500 000*
Японія (RIAJ)[11]
Випуск 2010
Золотий 100 000*
Японія (RIAJ)[12]
Вуписк 2002, Чяка-ута (R)
2× Платиновий 500 000*
Нова Зеландія (RIANZ)[13] 3× Платиновий 90 000double-dagger
Норвегія (IFPI Norway)[14] 4× Платиновий 240 000double-dagger
Португалія (AFP)[15] 2× Платиновий 20 000double-dagger
Іспанія (PROMUSICAE)[16] 3× Платиновий 150 000double-dagger
Велика Британія (BPI)[19] 7× Платиновий 4,003,196[a]
США (RIAA)[20] 12× Платиновий 12 000 000double-dagger
США (RIAA)[21]
Реалтон (Mastertone)
2× Платиновий 2 000 000*
Потокове відтворення
Греція (IFPI Greece)[22] Платиновий 2 000 000dagger
Японія (RIAJ)[23] Золотий 50 000 000dagger

*продажі, що базуються лише на сертифікаціях
double-daggerпродажі+прослуховування, що базуються лише на сертифікаціях
dagger лише прослуховування, що базуються лише на сертифікаціях

Кавер-версії[ред. | ред. код]

All I Want for Christmas Is You
Сингл Мерая Кері
з альбому Under the Mistletoe
Випущений 1994
Формат Радиосингл
Жанр Рождественская музыка, данс-поп, R&B
Мова англійська
Композитор Мэрайя Кэри, Уолтер Афанасьефф
Тривалість 241 секунда
Лейбл Island
Музичне відео
rNp4aBz9Jww, aAkMkVFwAoo «All I Want for Christmas Is You» на YouTube


« All I Want for Christmas Is You (SuperFestive! ) » — дует Мерайї Кері та канадського співака Джастіна Бібера . Пісня була записана для святкового другого студійного альбому Бібера Under the Mistletoe (2011)і вийшла радіоефірним синглом в Італії 9 грудня 2011.Музичне відео для цього дуету було знято в супермаркеті Macy's у Нью-Йорку і показує, як Бібер з друзями купує там подарунки, а Кері співає на задньому плані.У грудні 2019 року Кері випустила нове музичне відео через 25-річчя цієї пісні.

Кавер-версії[ред. | ред. код]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. Обсяг продажів включає «еквівалентне прослуховування треку» станом на 2022.[17] «All I Want for Christmas Is You» продався 1,24 мільйонів чистих продажів до грудня 2020.[18]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ARIA Charts – Accreditations – 2023 Singles (PDF). Австралійська асоціація компаній звукозапису (ARIA). Процитовано 9 лютого 2023.
  2. Ultratop — Goud en Platina — singles 2018. Ultratop. Hung Medien. Процитовано 5 січня 2018.
  3. Brazilian single certifications – Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You (Португальська) . Pro-Música Brasil. Процитовано 15 листопада 2020.
  4. Canadian single certifications – Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You. Канадська асоціація компаній звукозапису (CRIA). Процитовано 18 грудня 2022.
  5. Danish single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You. IFPI Данія. Процитовано 28 грудня 2022.
  6. Gold-/Platin-Datenbank (Mariah Carey; 'All I Want For Christmas Is You') (Німецька) . Bundesverband Musikindustrie. Процитовано 7 грудня 2021.
  7. Italian single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You (Італійська) . Італійська асоціація компаній звукозапису (FIMI). Процитовано 16 серпня 2022. Виберіть "2021" у випадальному меню "Anno". Виберіть "All I Want for Christmas Is You" у полі "Filtra". Виберіть "Singoli" під "Sezione".
  8. The World's Number-Two Music Market Is No Afterthought. Billboard. Prometheus Global Media. 5 серпня 1995. с. 57. Процитовано 15 серпня 2010.
  9. RIAJ Million List – マライア・キャリー 恋人たちのクリスマス ソニーレコード 1994.10.29 (яп.). Recording Industry Association of Japan. Архів оригіналу за 14 лютого 2012. Процитовано 22 грудня 2015.
  10. Japanese digital single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You (Японська) . Японська асоціація звукозаписувальних компаній (RIAJ). Процитовано 22 серпня 2022. Виберіть 2014年1月 із випадального меню
  11. Japanese digital single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You (Японська) . Японська асоціація звукозаписувальних компаній (RIAJ). Процитовано 22 серпня 2022. Виберіть 2014年2月 із випадального меню
  12. Japanese digital single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You (Японська) . Японська асоціація звукозаписувальних компаній (RIAJ). Процитовано 22 серпня 2022. Виберіть 2006年8月 із випадального меню
  13. New Zealand single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You. Новозеландська асоціація компаній звукозапису (RIANZ). Процитовано 18 грудня 2021.
  14. Norwegian single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You (Норвезька) . IFPI Норвегія. Процитовано 9 листопада 2018.
  15. Portuguese single certifications (PDF) (Португальська) . Associação Fonográfica Portuguesa. Процитовано 6 січня 2021.
  16. Spanish single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You. El portal de Música. Productores de Música de España. Процитовано 5 січня 2021.
  17. Jones, Alan (9 грудня 2022). Charts analysis: Mariah Carey back at No.1 amid festive streaming surge. Music Week. Архів оригіналу за 10 грудня 2022. Процитовано 11 грудня 2022.
  18. Paine, Andre (11 грудня 2020). Mariah Carey's All I Want For Christmas Is You is No.1 with biggest streaming total of 2020 so far. Music Week. Архів оригіналу за 16 квітня 2023. Процитовано 16 квітня 2023.
  19. British single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You (Англійська) . Британська асоціація виробників фонограм (BPI).
  20. American single certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You (Англійська) . Американська асоціація компаній звукозапису (RIAA). Процитовано 14 грудня 2022.
  21. American ringtone certifications – Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You (Англійська) . Американська асоціація компаній звукозапису (RIAA). Процитовано 25 листопада 2016.
  22. IFPI Charts – Digital Singles Chart (International) (Грецька) . IFPI Greece. Процитовано 30 листопада 2022.
  23. Japanese single streaming certifications – Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You (Streaming) (Японська) . Японська асоціація звукозаписувальних компаній (RIAJ). Процитовано 26 грудня 2022. Виберіть 2022年11月 із випадального меню
  24. Have Yourself a Carey Christmas. St. Paul Pioneer Press. 18 грудня 2009. Архів оригіналу за 25 жовтня 2012. Процитовано 19 серпня 2011.
  25. SamanthaMumbaVEVO. Архів оригіналу за 12 березня 2019. Процитовано 22 грудня 2017.
  26. Bierly, Mandi (17 грудня 2009). All 'Love Actually' scene-stealer Olivia Olson wants for graduation is a record deal. Entertainment Weekly's EW.com. Архів оригіналу за 7 грудня 2016. Процитовано 2 грудня 2016.
  27. Johnny Loftus. A Cheetah-licious Christmas. AllMusic. Архів оригіналу за 11 січня 2016. Процитовано 23 грудня 2015.
  28. Färsjö, Therese (29 листопада 2007). Julens hetaste par. Expressen (швед.). Архів оригіналу за 3 грудня 2016. Процитовано 2 грудня 2016.
  29. Hiffmeyer, Paul (20 листопада 2007). Yuletide Cheer. People. Архів оригіналу за 3 червня 2009. Процитовано 11 жовтня 2001.
  30. Levine, Nick (13 грудня 2007). 'X Factor' final songlist revealed. Digital Spy. Hachette Filipacchi Médias. Архів оригіналу за 5 січня 2022. Процитовано 10 листопада 2010.
  31. а б Foster, Patrick (15 грудня 2008). X Factor winner Alexandra Burke odds on for Christmas hit. The Sunday Times. Архів оригіналу за 15 червня 2011. Процитовано 10 листопада 2010.
  32. Sony Music Online Japan: Suemitsu - The Suemith (яп.). Sony Music Entertainment Japan. Архів оригіналу за 29 січня 2009. Процитовано 27 грудня 2008.
  33. Trust, Gary (9 грудня 2010). Weekly Chart Notes: 'Glee' Cast, Katy Perry, Bruno Mars. Billboard. Архів оригіналу за 20 грудня 2016. Процитовано 2 грудня 2016.
  34. December 17, Joey Guerra on (17 грудня 2008). Katie Armiger wraps up Christmas. HandStamp (амер.). Chron. Процитовано 13 березня 2021. {{cite web}}: Вказано більш, ніж один |author= та |last= (довідка); Недійсний |deadlink=dead (довідка)
  35. Moore, Rick (29 листопада 2010). Gift Guide: The Best New Christmas Albums « American Songwriter. American Songwriter. Архів оригіналу за 3 грудня 2016. Процитовано 2 грудня 2016.
  36. Rice, Lynette (20 листопада 2010). 'Big Time Rush' First Look: Snoop Dogg brings some holiday cheer to the Nickelodeon show. Entertainment Weekly's EW.com. Архів оригіналу за 3 грудня 2016. Процитовано 2 грудня 2016.
  37. Byrd, Stephanie (22 жовтня 2012). Lady Antebellum spreads holiday cheer. Daily Trojan. Архів оригіналу за 3 грудня 2016. Процитовано 2 грудня 2016.
  38. Carey-Oke. Billboard. 8 грудня 2010.[недоступне посилання з Август 2018]
  39. All I Want For Christmas - Album - Various Artists. iTunes Store. Архів оригіналу за 26 грудня 2010. Процитовано 24 грудня 2010.
  40. Believin'... recochoku.jp. Архів оригіналу за 12 листопада 2016. Процитовано 24 листопада 2010.
  41. Christmas! A Newsboys Holiday. Amazon.com. Архів оригіналу за 12 листопада 2016. Процитовано 8 жовтня 2010.
  42. NOTA - All I Want For Christmas Is You. 12 грудня 2010. Архів оригіналу за 11 січня 2016. Процитовано 23 грудня 2015 — через YouTube. Архівована копія. Архів оригіналу за 11 січня 2016. Процитовано 31 січня 2023.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  43. Merry Flippin' Christmas, Vol. 1 and 2. itunes.apple.com. Архів оригіналу за 9 липня 2012. Процитовано 8 листопада 2011.
  44. Gallo, Phil (1 серпня 2011). Michael Buble Christmas Special Coming to NBC. Billboard. Архів оригіналу за 13 лютого 2013. Процитовано 25 серпня 2011.
  45. Phares, Heather. Review - Glee: The Music, The Christmas Album, Vol. 2. allmusic. Rovi Corporation. Процитовано 13 грудня 2011.
  46. All I Want for Christmas Is You. Amazon.com. Архів оригіналу за 27 листопада 2016. Процитовано 15 грудня 2012.
  47. Demi Lovato Covers 'All I Want For Christmas Is You' At ‘Christmas In Washington’ Concert. Idolator. 23 грудня 2012. Архів оригіналу за 3 травня 2021. Процитовано 21 грудня 2015.
  48. Ariana Grande - "All I Want For Christmas Is You" [Mariah Carey cover] (Live in L.A. 11-10-12). 11 листопада 2012. Архів оригіналу за 25 листопада 2017. Процитовано 23 грудня 2015 — через YouTube. Архівована копія. Архів оригіналу за 25 листопада 2017. Процитовано 31 січня 2023.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  49. Sia, Nicole (26 листопада 2012). Let Cee Lo Green's Muppets Christmas Video Thaw Your Cold, Cold Heart | SPIN. Spin. Архів оригіналу за 3 грудня 2016. Процитовано 2 грудня 2016.
  50. All I Want for Christmas Is You. Amazon.com. Архів оригіналу за 12 листопада 2016. Процитовано 27 листопада 2012.
  51. Atomic Tom - All I Want For Christmas Is You (Mariah Carey Cover). 18 грудня 2013. Архів оригіналу за 3 червня 2016. Процитовано 23 грудня 2015 — через YouTube. Архівована копія. Архів оригіналу за 3 червня 2016. Процитовано 31 січня 2023.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  52. Melodia 2 Ayahi Takagaki CD Album. CDJapan. Архів оригіналу за 28 березня 2017. Процитовано 28 березня 2017.
  53. Park Bom and Lee Hi Release Pretty But Creepy “All I Want for Christmas Is You” MV. Архів оригіналу за 7 листопада 2017. Процитовано 2 листопада 2017.
  54. Theelectricalfire.bandcamp.com. Архів оригіналу за 14 грудня 2013. Процитовано 9 грудня 2013.
  55. BT Fasmer. New Age Music Guide. New Age Music Guide. Архів оригіналу за 27 червня 2015. Процитовано 23 грудня 2015.
  56. Epic Records (11 листопада 2014). Epic Records Caps Banner Year With The Release Of First Holiday EP... -- NEW YORK, Nov. 11, 2014 /PRNewswire/ --. Архів оригіналу за 11 січня 2016. Процитовано 23 грудня 2015.
  57. The MccLymonts Forever Begins Tonight tour. Архів оригіналу за 11 січня 2016. Процитовано 23 грудня 2015.
  58. Feeney, Nolan (14 жовтня 2014). Idina Menzel: It's Too Early for Christmas Music. TIME.com. Архів оригіналу за 14 жовтня 2014. Процитовано 2 грудня 2016.
  59. All I Want for Christmas Is You. Amazon.com. Архів оригіналу за 6 грудня 2016. Процитовано 12 листопада 2014.
  60. Leight, Elias (2 грудня 2014). Exclusive: Hear Mariah Carey's 'All I Want for Christmas Is You' in 20 Different Styles. Billboard. Billboard Music. Архів оригіналу за 20 вересня 2017. Процитовано 15 вересня 2017.
  61. Harris, Aisha (3 грудня 2014). Hear “All I Want For Christmas Is You” in Almost Every Style You Can Imagine. Slate. Slate Holdings Group, LLC. Архів оригіналу за 16 вересня 2017. Процитовано 15 вересня 2017.
  62. Paula arenas - all i want fior christmas is you. 15 грудня 2016. Архів оригіналу за 10 листопада 2020. Процитовано 22 грудня 2017. Архівована копія. Архів оригіналу за 10 листопада 2020. Процитовано 31 січня 2023.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  63. All I Want for Christmas Is You. Amazon.com. Архів оригіналу за 20 грудня 2016. Процитовано 8 грудня 2015.
  64. "All I Want For Christmas Is You" MUSIC VIDEO - Steve Grand. 21 грудня 2015. Архів оригіналу за 23 лютого 2018. Процитовано 23 грудня 2015 — через YouTube. Архівована копія. Архів оригіналу за 23 лютого 2018. Процитовано 31 січня 2023.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  65. All I Want for Christmas Is You. Amazon.com. Архів оригіналу за 27 листопада 2016. Процитовано 6 грудня 2015.
  66. Mumford And Sons Join Kylie Minogue For A Mariah Carey Christmas Cover. baeblemusic.com. 9 грудня 2015. Архів оригіналу за 29 грудня 2019. Процитовано 3 січня 2016.
  67. All I Want for Christmas Is You. Amazon.com. Архів оригіналу за 20 грудня 2016. Процитовано 19 листопада 2015.
  68. X Factor semi final: Is Saara Aalto's All I Want For Christmas is You song of the night?. 11 листопада 2012. Архів оригіналу за 20 грудня 2016. Процитовано 3 грудня 2016 — через UnrealityTV. Архивированная копия. Архів оригіналу за 20 грудня 2016. Процитовано 22 грудня 2017.Архивированная копия. Архів оригіналу за 20 грудня 2016. Процитовано 22 грудня 2017.
  69. [내 손안에 쥬크박스 쥬스TV] 우주소녀 - all i want for christmas is you #55. 21 грудня 2015. Архів оригіналу за 11 січня 2016. Процитовано 22 грудня 2017. Архівована копія. Архів оригіналу за 11 січня 2016. Процитовано 31 січня 2023.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  70. All I Want for Christmas Is You. Amazon.com. Архів оригіналу за 27 листопада 2016. Процитовано 10 червня 2016.
  71. All I Want for Christmas Is You. Amazon.com. Архів оригіналу за 27 листопада 2016. Процитовано 21 листопада 2016.
  72. Christmas Party. Amazon.com. Архів оригіналу за 5 січня 2022. Процитовано 28 жовтня 2016.
  73. I'll Have Another...Christmas Album. Amazon.com. Архів оригіналу за 19 жовтня 2016. Процитовано 16 жовтня 2016.
  74. Friend, David (22 жовтня 2012). Indie rockers the Darcys change face, record Mariah Carey Christmas cover. CTV News. Архів оригіналу за 6 грудня 2016. Процитовано 5 грудня 2016.
  75. All I Want for Christmas Is You. Bandcamp.com. Архів оригіналу за 20 грудня 2016. Процитовано 9 грудня 2016.
  76. Finally, It's Christmas. 27 жовтня 2017. Архів оригіналу за 5 січня 2022. Процитовано 6 грудня 2017 — через Amazon.
  77. Lindsey Stirling: Warmer In The Winter. PledgeMusic. Архів оригіналу за 4 жовтня 2017. Процитовано 6 грудня 2017.
  78. Sing meinen Song – Das Weihnachtskonzert. Amazon.com. Архів оригіналу за 5 січня 2022. Процитовано 25 листопада 2017.
  79. youtube.com. Архів оригіналу за 23 лютого 2018. Процитовано 22 грудня 2017.