Amadou & Mariam

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Amadou & Mariam
фотографія
Основна інформація
Жанр world music
Роки 1974 — наші дні
Країна Малі
Місто Бамако
Лейбл Because Music
Nonesuch Records
Polydor
Склад Амаду Багайоко
Маріам Думбія
amadou-mariam.com

Amadou & Mariam у Вікісховищі

«Amadou & Mariam» — дует сліпих малійський музикантів — подружжя Амаду Багайок (Amadou Bagayoko) та Маріам Думбія (Mariam Doumbia).

Історія[ред. | ред. код]

З 1974 по 1980 роки, Амаду був гітаристом в західно-африканському гурті «Les Ambassadeurs du Motel de Bamako». У 1980 році пара одружилася, і з 1983 році вони почали виступати разом, в той час, як Амаду продовжував успішну сольну кар'єру.

До 1985 року Амаду і Маріам зробили собі ім'я граючи малійський блюз. Пара їздила з гастролями по країнам Західної Африкм. У 1986 році вони переїхали до Кот-д'Івуару і записали кілька касетних альбомів.

1996 року дует вирушає до Парижа, де вони підписали контракт з Emarcy саб-лейблом Polygram.

1998 року вони випустили свій перший альбом, записаний за межами Африки, Se Te Djon Ye. Трек «Je Pense A Toi» стала хітом на французькому радіо, і альбом був проданий тиражем 100.000 примірників.

Стиль[ред. | ред. код]

З кінця 1990-х років Амаду і Маріам виконують музику, яка поєднує традиційну малійську музику з гітарним роком, сирійськими скрипками, кубинськими трубами, єгипетським наєм, індійськими таблами і догонськими барабанами. У поєднанні ці елементи були названі «Афро-блюз». Немалу роль відіграють артисти-гості, які зазвичай приносять звучанню дуету додаткові унікальні музичні малюнки.

Музиканти[ред. | ред. код]

  • Амаду Багайоко — вокал, гітара
  • Маріам Думбія — вокал

Дискографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]