Amcor

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Амкор
Amcor Limited
Тип бізнес
підприємство і публічна компанія[1]
Форма власності public company limited by sharesd
Галузь пакувальна
Спеціалізація пакувальна продукція
ISIN JE00BJ1F3079
Попередник(и) Australian Paper Manufacturers
Засновано 1986
Штаб-квартира Швейцарія: Цюрих, Швейцарія
Територія діяльності по всьому світі
Ключові особи Кен МакКензі (голова ради директорів)
Продукція тара
Співробітники 47 000
Дочірні компанії Paperlinx
amcor.com

Amcor Limited — міжнародна компанія, що спеціалізується на виробництві пакувальних матеріалів. Штаб-квартира компанії розташована в місті Цюрих, Швейцарія. Заснована у 1986 році після перейменування Australian Paper Manufacturers. У 2000 році підрозділ компанії, що займався виготовленням паперу був виділений у компанію Paperlinx. Акції компанії торгуються на Австралійській біржі цінних паперів та входять до розрахунку індексу S&P/ASX 50.

Станом на 30 червня 2022 року в компанії працювало 44 000 людей, а обсяг продажів склав 14,5 мільярда доларів США завдяки діяльності приблизно в 200 місцях у понад 40 країнах[2]. Amcor є найбільшим у світі виробником пластикових пляшок. Компанія займає 927 позицію у рейтингу Forbes 2000.

Amcor в Україні[ред. | ред. код]

Amcor представлений в Україні підприємством Амкор Ренч Україна, що займається виробництвом пакувальних матеріалів для тютюнової промисловості. Підприємство розміщене у місті Дергачі, Харківська область. Перша виробнича лінія запущена у березні 2008 року, а офіційне відкриття виробничого комплексу відбулось 16 вересня того ж року. Загальна площа фабрики становить приблизно 8 тис. м², з них виробничий цех — 1,8 тис. м² і складські приміщення — 1 тис. м². Кількість персоналу 77 осіб.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://www2.asx.com.au/markets/trade-our-cash-market/directory
  2. Amcor plc 2022 Annual Report. U.S. Securities and Exchange Commission. 18 серпня 2022. (англ.)