Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Arkham Asylum
Обкладинка Дейва Мак-Кіна до першого видання у твердій палітурці
Загальні дані про видання
Видавець DC Comics
Країна  США
Мова англійська
Формат графічний роман
Головні герої Бетмен
Джокер
Амадеус Аркхем
Творча команда
Сценарист(и) Грант Моррісон
Художник(и) Дейв Маккін
Технічні дані про видання
К-сть випусків 1

«Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth» — графічний роман про Бетмена, який написав Грант Моррісон і проілюстрував Дейв Маккін. Комікс видало в США у м'якій та твердій обкладинці видавництво DC Comics в 1989 році. Підзаголовок узятий з вірша Філіпа Ларкіна «Відвідування церкви».

Графічний роман став першою історією про Бетмена, яку написав Моррісон, перш ніж він став постійним автором коміксів про цього героя. Попередні роботи, як-от «The Dark Knight Returns», надихнули Моррісона створити історію з власним підходом до героя, використовуючи важкі символічні посилання і деконструкцію багатьох знакових ворогів Бетмена.

Після видання графічний роман отримав схвалення читачів і критиків, і, на думку багатьох, є одним із найвизначніших історій про Бетмена всіх часів, і однією з найкращих робіт у кар'єрі Гранта Моррісона.[1] Пізніше комікс став канонічною історією психіатричної лікарні Аркхем, важливою частиною міфології Бетмена. Однойменна гра Batman: Arkham Asylum частково базується на цьому графічному романі.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Perpetua, Matthew. The Best of Grant Morrison. Rolling Stones. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 14 вересня 2016. 22 серпня 2011
  2. LeTendre, Brian (24 квітня 2009). Paul Dini Talks Batman: Arkham Asylum. Comic Book Resources. Boiling Point Productions. Архів оригіналу за 2 квітня 2013. Процитовано 14 вересня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]