Atari Games

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Atari Games
Тип підрозділ Atari S.A.
Галузь Індустрія відеоігор
Спеціалізація відеоігри
Доля став підрозділом Atari S.A.
Попередник(и) Atari, Inc.
Засновано 1972
Закриття (ліквідація) 2 жовтня 2013[1]
Штаб-квартира США США
Продукція Atari 2600, Atari 5200
Власник(и) Warner Communications[d][1], Namco[1], Warner Media Group[1], WMS Industriesd[3][1] і Warner Bros. Interactive Entertainment[1]
Холдингова компанія Atari logo Atari
Дочірні компанії
  • Tengend і Time Warner Interactive Ltd.d[1]
  • atari.com
    Мапа
    CMNS: Atari Games у Вікісховищі

    Atari Games Corporation (Midway Games West після 1999 року) була американським виробником аркадних ігор. Вона була створена у 1985 році, коли відділ монетних аркадних ігор компанії Atari, Inc. був переданий компанією Warner Communications спільному підприємству з Namco. Це була одна з кількох компаній-наступниць, які використовували назву Atari. Компанія розробила та видала ігри для аркад і споживчих ігрових консолей, таких як Commodore 16, Commodore 64, Game Boy, Nintendo Entertainment System (NES) та інших платформ під назвою Tengen. Після того, як у 1994 році Time Warner повернула повне володіння, компанія була продана WMS Industries у 1996 році та стала частиною Midway Games, коли цю компанію відокремила WMS у 1998 році. У 2003 році вона припинила свою діяльність, а її колишні активи були продані назад Warner Bros. Interactive Entertainment у 2009 році після банкрутства Midway.

    Історія[ред. | ред. код]

    Коли Atari, підрозділ Warner Communications втратив 500$ млн протягом перших трьох кварталів 1983 року, його аркадні автомати були єдиним підрозділом, що заробляв гроші[4]. У 1984 році Warner Communications продала споживацький підрозділ Atari (відповідальний за виробництво гральних консолей) Джеку Треміелу;[5] він назвав свою компанію Atari Corporation. Warner залишив собі аркадний підрозділ і кілька інших активів. Угода між Треміелом і Warner Communications мала пункти, що Atari Games завжди повинна включати в себе "Games" після "Atari" на його логотипі і що Atari Games не могла використовувати бренд Atari на всіх споживчих ринках (комп'ютерів і домашніх консолей). Atari Games зберегли більшість тих же співробітників і менеджерів, які працювали на старому Atari. Вона була здатна вести з багатьма зі своїх проектів до переходу, поки Atari Corp. навпаки, заморозила проєкти, оптимізувала персонал і операцій. У 1985 році контрольний пакет акцій Atari Games була продана Namco (компанія з сильними зв'язками з минулих Atari Inc.), який незабаром втратив інтерес до операційної американської дочірньої компанії. У 1986 році група співробітників купив частку Namco.

    Atari Games продовжували виробляти аркадні ігри та одиниці, починаючи з 1987 року, також продаються картриджі для Nintendo Entertainment System під торговою маркою Tengen, включаючи версію тетріса. Компанії обмінялися цілий ряд позовів в кінці 1980-х років у зв'язку зі спорів з приводу прав на Тетріс і Tengen в обхід блокування чипа від Nintendo, що не дозволило третім сторонам створювати несанкціоновані гри. (Юридичні бої Atari Games з Nintendo не слід плутати з інтересами колишньої материнської компанії Atari також обмінялися судові процеси з Nintendo в кінці 1980-х та початку 1990-х років.) Позов, нарешті, досягли угоди в 1994 році, з Atari Games що вона платить готівкою Nintendo на ушкодження і використання декількох патентних ліцензій.

    Посилання[ред. | ред. код]

    Офіційний сайт

    1. а б в г д е ж и MobyGames — 1999.
    2. Bibliothèque nationale de France BNF: платформа відкритих даних — 2011.
    3. https://www.atari.com/about-us/
    4. Скотт, Мейс (1984). "Can Atari Bounce Back?" (Англійска) . InfoWorld. с. 100.
    5. WARNER SELLS ATARI TO TRAMIEL - The New York Times | Ghostarchive. ghostarchive.org. Архів оригіналу за 2 жовтня 2021. Процитовано 17 березня 2023.