Azure DevOps Server

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Azure DevOps Server
Тип Система керування версіями
Розробник Microsoft
Операційна система Microsoft Windows
Мова програмування C++ та C#
Стан розробки оновлюється раз на 3 тижні
Ліцензія Ліцензійна угода з кінцевим користувачем Microsoft
Вебсайт azure.microsoft.com/en-us/services/devops/server/

Azure DevOps Server (раніше Team Foundation Server (TFS)) – продукт корпорації Microsoft, комплексне рішення, що об'єднує в собі систему керування версіями, збір даних, побудову звітів, відстеження статусів та змін по проєкту, тестування та призначений для спільної роботи над проєктами з розробки програмного забезпечення. Цей продукт доступний як у вигляді окремого програмного засобу, так і у вигляді платформи для Visual Studio team System (VSTS).

Azure DevOps Server Express — безкоштовна версія для окремих осіб і команд до п'яти розробників.

Власні сервери чи онлайн[ред. | ред. код]

Azure DevOps доступний у двох видах: на власних серверах («Сервер») і онлайн («Сервіси»). Друга форма називається Azure DevOps Services (раніше Visual Studio Online, у 2015 перейменовано на Visual Studio Team Services). Хмарні сервіси покладаються на хмарну платформу Microsoft Azure. Вони використовують ті самі початкові коди, що й версія Azure DevOps для власних серверів із мінімальними змінами і надають найостанніші можливості. Azure DevOps не треба налаштовувати. Користувач логіниться використовуючи обліковку Microsoft, щоб налаштувати оточення, створюючи проєкти і додаючи нових членів команд. Нові можливості розробляють спочатку для хмарної платформи, а потім мігрують до варіанту на власних серверах з інтервалом близько трьох місяців.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. New Release 'Cadence' Begins with Visual Studio 2012 Update 2. 1105 Media. 2013. Архів оригіналу за 22 вересня 2020. Процитовано 15 жовтня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]