Belgian Entertainment Association

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з BEA)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Belgian Entertainment Association
Тип асоціація
Форма власності неприбуткова асоціаціяd
Засновано 28 січня 2009[1]
Штаб-квартира Брюссель[d]
belgianentertainment.be(фр.)
Мапа

Belgian Entertainment Association (укр. Бельгійська асоціація розваг), скорочено BEA — бельгійська організація, що працює у сфері розваг, представляючи інтереси різних гравців ринку.

BEA об'єднувала представників трьох напрямків, маючи в кожному з них окрему асоціацію. BEA Music об'єднувала компанії звукозапису, включаючи як великі лейбли (Universal Music, Sony Music), так і інді-лейбли (RIP Records, PIAS та інші). Асоціація BEA Interactive захищала інтереси виробників інтерактивного програмного забезпечення та комп'ютерних ігор. ABDF/VFDB працювала з дистриб'юторами кінематографічної продукції[2].

Серед напрямків діяльності компанії — збір аналітичних даних та створення звітів щодо стану ринку, проведення регулярних заходів, на кшталт Дня музичного магазину, вручення професійних нагород[3]. Зокрема, за ініціативи BEA було створено компанію Ultratop, яка з 1995 року публікує національні бельгійські музичні хіт-паради[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Kruispuntbank van Ondernemingen · Banque-Carrefour des Entreprises
  2. Who we are — BEA. web.archive.org. 24 травня 2021. Архів оригіналу за 24 травня 2021. Процитовано 12 січня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  3. What we do. BEA (амер.). Архів оригіналу за 24 травня 2021. Процитовано 12 січня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  4. BRMA - Belgian Recorded Music Association. BEA (амер.). 9 квітня 2020. Процитовано 12 січня 2024.