Bitcoin Magazine

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Bitcoin Magazine
Логотип
Логотип
Посилання bitcoinmagazine.com
Тип новини
Власник BTC Media LLC
Засновник Віталій Бутерін
Започатковано травень 2012 року
Стан Активний
Адреса офісу Нешвіл, Теннесі

Bitcoin Magazine є одним із оригінальних видавців новин і друкованих журналів, які висвітлюють біткойн та цифрові валюти. Bitcoin Magazine почав виходити у 2012 році. Його співзасновниками були Віталік Бутерін, Міхай Алісі, Метью Н. Райт, та Вісенте С. Наразі він належить і керується компанією BTC Inc у Нешвіллі, штат Теннессі.

Із 2021 року Bitcoin Magazine має офіційне представництво в Східній Європі з офісом у Києві — право розвивати франшизу здобув Сергій Тронь — український криптоінвестор, підприємець та засновник компанії White Rock Management.[1]

Історія[ред. | ред. код]

Віталік Бутерін зацікавився біткойном у 2011 році і разом із Міхаєм Алісі заснував періодичний журнал Bitcoin Magazine. Алісі в той час жила в Румунії, а Бутерін писав для блогу. Дописи Бутеріна привернули увагу Міхая, і згодом вони вирішили створити журнал. Бутерін взяв на себе роль головного редактора журналу як побічний проект під час навчання в університеті.

У 2012 році Bitcoin Magazine почав виходити як друковане видання в Південній Кореї, і його почали називати першим серйозним виданням, присвяченим криптовалютам. Бутерін зазначив, що витрачав 10-20 годин на тиждень, пишучи для видання.

На початку 2015 року журнал Bitcoin Magazine був проданий його нинішнім власникам, BTC Inc.

Фізична копія видання Bitcoin Magazine 2014 року була представлена ​​в Смітсонівському музеї як частина виставки «Вартість грошей».[2]

У грудні 2018 року, згідно з повідомленням у блозі компанії, генеральний директор Девід Бейлі оголосив, що Bitcoin Magazine «повернеться до своїх витоків і зосередиться лише на історії, пов'язаних з біткойнами».[3]

Журнал Bitcoin в Україні[ред. | ред. код]

У вересні 2021 року Bitcoin Magazine оголосив про запуск свого східноєвропейського бюро в Києві.[4][5] Право розвивати франшизу Bitcoin Magazine в Україні та країнах Східної Європи отримав український криптоінвестор, підприємець та засновник компанії White Rock Management Сергій Тронь. Франшиза, яку очолює Сергій Тронь розпочне виходити на ринках 11 країн з аудиторією 240 млн людей. Запрацювало українське бюро видання у Києві з осені 2022 року.[6]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. В Украине запускают новое печатное медиа по франшизе США. Кто издатель и о чем будут писать. dev.ua (ru-UA) . Процитовано 21 листопада 2022.
  2. Bitcoin Magazine, United States, 2014. National Museum of American History (англ.). Архів оригіналу за 23 січня 2022. Процитовано 20 січня 2022.
  3. Magazine, Bitcoin. Welcome to the reGenesis of Bitcoin Magazine!. Bitcoin Magazine: Bitcoin News, Articles, Charts, and Guides (англ.). Архів оригіналу за 21 січня 2022. Процитовано 20 січня 2022.
  4. Magazine, Bitcoin. Bitcoin Magazine opens Ukraine bureau as it targets international expansion. Johnson City Press (англ.). Архів оригіналу за 10 грудня 2021. Процитовано 20 січня 2022.
  5. Bitcoin Magazine opens Eastern European news bureau in Kyiv - KyivPost - Ukraine's Global Voice. KyivPost. 27 вересня 2021. Процитовано 20 січня 2022.
  6. Bitcoin Magazine запустил вебсайт в Украине — Delo.ua. delo.ua (рос.). Процитовано 21 листопада 2022.