Bombardier Talent

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Bombardier Talent
Зображення
Зображення інтер'єру
Оператор Niederbarnimer Eisenbahnd, Deutsche Bahn і Bayerische Oberlandbahnd
Виробник Bombardier Transportation і Waggonfabrik Talbotd
Ширина колії європейська колія
Ширина 2820 мм
CMNS: Bombardier Talent у Вікісховищі

Bombardier Talentавтомотриса виробництва Bombardier, що була розроблена Waggonfabrik Talbot[en] в Аахені незадовго до того, як компанія була придбана «Bombardier» в 1995 році. Назва Talent є акронімом німецькою мовою «TALbot LEichter Nahverkehrs-Triebwagen» (приміська автомотриса Тальбот).

Випускається у декількох варіантах: високопідлогові, низькопідлогові, дизель-механічні, дизель-гідравлічні, дизель-електричні, електричні і нахиляємі, а також комплектація двох, трьох або чотирьох секцій. Як і більшість поїздів із кількох вагонів, потяги Talent можуть працювати окремо або зчеплюватись, щоб утворити довші поїзди.

Технічні характеристики[ред. | ред. код]

За стандартами UIC, Talent є дво-, три- або чотирисекційний зчленований потяг з візками Якобса[en]. Інтер’єр потягу по суті є єдиним, довгим вагоном; можна пройти з кінця в кінець, не відкриваючи дверей і не проходячи через вужчі проходи. Спільне використання візків також означає, що автомотрису «Talent» неможливо легко розібрати чи переставити без допомоги депо. Торцеві секції мають фальшпідлогу у всіх варіантах, тому що тягове обладнання, встановлене під ним, вимагає більше місця, ніж безпривідні візки. Опціональна система нахилу (називається ContRoll) є унікальною: між візком і вагоном не потрібен плаваючий валик, є гідравлічні циліндри, встановлені між системою стабілізатора поперечної стійкості та кузовом, безпосередньо приводять у дію нахил. [1]

Обслуговування[ред. | ред. код]

Після того, як в 1994 році був представлений прототип, перші Talent надійшли покупцям в 1996 році. Їх використовують магістральні залізниці Німеччини, Австрії та Норвегії . Понад 260 одиниць знаходяться в експлуатації по всьому світу.

Наступні версії: Bombardier Talent 2[en] і Bombardier Talent 3[en].

Оператори[ред. | ред. код]

ÖBB Class 4024 Talent на Еннсталльбані, Австрія
Talent у Німеччині
Talent у Німеччині
Talent у Німеччині

Раніше також використовувались O-Train , Оттава, Канада.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Frederik Allert, Product Engineer, Bombardier Transport France S.A.S. (4 грудня 2013). FLEXX Compact – the most successful bogie platform for regional and commuter trains. Global Railway Review. Архів оригіналу за 16 лютого 2022. Процитовано 7 вересня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Bombardier Talent