Bonprix

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
bonprix Handelsgesellschaft mbH
Тип Товариство з обмеженою відповідальністю
Форма власності GmbH
Галузь Багатоканальні продажі
Засновано Травень 1986
Штаб-квартира Гамбург, Німеччина
Ключові особи Kai Heck
Rien Jansen
Markus Fuchshofen
Richard Gottwald
Marcus Ackermann
Продукція Індустрія моди
Виторг 1,432 млрд. євро (2015/2016)
Співробітники 3000
Холдингова компанія Otto Groupd
Член Асоціація підприємств інтернет-торгівліd[1] і Bundesverband E-Commerce und Versandhandel Deutschlandd
bonprix.ua
CMNS: Bonprix у Вікісховищі

bonprix - компанія, що спеціалізується на торгівлі модним одягом та аксесуарами. Є дочірньою компанією Otto Group[de]. Асортимент bonprix включає в себе жіночий, чоловічий та дитячий одяг, а також домашній текстиль та аксесуари. Штат компанії налічує 3000 співробітників по всьому світу[2].

Історія компанії[ред. | ред. код]

Компанію bonprix було засновано 1986 року Хансом-Йоахімом Мундтом та Міхаелем Неве. 1988 року до складу ради директорів увійшов Йозеф Теекен. 1989 року товарообіг компанії вперше перевищив 1 млн німецьких марок. За кілька тижнів після початку діяльності bonprix випустив перший каталог. Він складався всього з 32 сторінок — сьогодні bonprix випускає каталоги об'ємом понад 200 сторінок.

1997 року було відкрито перший інтернет-магазин bonprix. На сьогоднішній день понад половини замовлень здійснюється онлайн. З 1999 року починають відкриватися магазини роздрібної торгівлі bonprix — спочатку у північній Німеччині. Компанія має понад 70 магазинів в Німеччині і понад 30 у Австрії, Швейцарії та Італії.

На українському ринку інтернет-магазин компанії працює з 2008 року.[джерело?]

З кінця 90-х років bonprix розвиває стратегію багатоканальних продажів. Наявні чотири канали діяльності bonprix: e-commerce, каталог, мережа роздрібних магазинів і телемагазин. Сьогодні компанія налічує 30 мільйонів клієнтів у 29 країнах світу, у тому числі 9,5 млн клієнтів у Німеччині, де інтернет-магазин bonprix входить до десятки найбільших інтернет-магазинів. Обіг bonprix у 2015—2016 роках склав 1,432 млрд євро, завдяки чому компанія стала однією з найбільш успішних компаній групи Otto[de].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.akit.ru/portfolio/members/
  2. Bonprix. www.ottogroup.com. Otto Group. Архів оригіналу за 1 червня 2020. Процитовано 4 липня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]

  • bonprix.ua — офіційний сайт «Bonprix».