CDS/ISIS

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

CDS/ISIS — пакет програмне забезпечення для узагальненої системи зберігання та пошуку інформації (Information Storage and Retrieval Systems) розробленої, підтримуваної та розповсюджуваної UNESCO. Вона була вперше випущена у 1985 році і з того часу розповсюджено понад 20000 ліцензій через UNESCO та всесвітню мережу розповсюджувачів. Це ПЗ найбільше підходить для бібліографічних застосувань і використовується для каталогів багатьох маленьких та середніх бібліотек. Доступні версії для арабської, китайської, англійської, французької, німецької, португальської, іспанської, російської та української мов. UNESCO розповсюджує це ПЗ вільно для некомерційних цілей, хоча розповсюджувачам дозволяється брати плату за їх витрати.

CDS/ISIS — акронім для Computerised Documentation Service / Integrated Set of Information Systems. «Цей пакет ПЗ прийнято у бібліотеках країн, що розвивається, як стандартне програмне забезпечення для розробки інформаційних систем» (на 2003). [1]

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Національний Фонд Науки Шрі-Ланки. «Бібліотечне програмне забезпечення CDS ISIS»(англ.) [останнє оновлення 10 січня 2003 року.] http://www.nsf.ac.lk/slstic/isis.htm [Архівовано 29 червня 2007 у Wayback Machine.] доступ но на 20 червня 2007 року.