Cabal Online

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Cabal Online
Розробник ESTsoft Corp.
Видавець ESTSoft
Дистриб'ютор Steam
Жанр(и) MMORPG
Платформа Microsoft Windows
Дата випуску жовтень 2005
Режим гри багатокористувацький
Мова англійська[1] і іспанська[1]
Вік. обмеження PEGI: 12+
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція
Офіційний сайт

Кабал Онлайн (кор. 카발 온라인) — багатокористувацька онлайнова рольова гра (MMORPG), розроблена південно-корейською компанією ESTsoft. Різні версії гри випущені для різних країн. Незважаючи на те, що сама гра Кабал Онлайн є безкоштовною, всередині гри існує «Крамниця», що дозволяє гравцям купувати різні ігрові предмети і бонуси за реальні гроші.

Історія[ред. | ред. код]

Неварет - світ з загубленою історією. Збережені давні перекази оповідають про події Ери Честі, коли цивілізація людей досягла колосальних вершин в науці і мистецтві алхімії. В руках правителів виявилася зосереджена колосальна сила, яку можна було направляти як на творення, так і на руйнування. Таємне товариство «Кабал» підштовхнуло людей до другого шляху, що ледь не знищило весь світ. Руйнівна сила розколола континенти, пробудила вулкани і перетворила квітучу землю в пустелю. Ті, що вижили назвали ті дні Падінням Неварет.

До вцілілих людей звернулися Семеро мудрих. Великі майстри, виявилися останніми, хто володів астральною Силою. Вони допомогли налагодити життя і побудувати міста, і зібрали знання, які залишилися після катастрофи та зберегли їх в Башті мудрих.

Через багато століть люди забули про жахи Падіння Неварет і почали лояльніше ставитися до розповідей про ті дні як до дитячих казок. Змінилися і мешканці Вежі. Спадкоємці Сімох Мудрих стали активно втручатися в політику і життя цілих народів. Світ Неварет виявився розколотий на дві нації, які змагаються за знання та ресурси. Дрібні сутички на кордонах загрожують обернутися новою масштабною війною, а в містах тим часом стали помічати сліди адептів Кабал.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Як і в більшості MMORPG-ігор, основне завдання в грі — вбивство монстрів. За розправу над ними даються очки досвіду і досвід навичок. При накопиченні певної кількості очок досвіду ви переходите на більш високий рівень. Досвід навичок дозволяє поліпшувати необхідні бойові вміння. Гравці можуть об'єднуватися в групи (максимально — 7 учасників), при цьому досвід кожного гравця додає також досвіду іншим членам команди.

Ігровий простір[ред. | ред. код]

Світ Кабала розділений на кілька окремих областей (мап). На перших рівнях гравцям доступні лише три мапи, перехід між якими здійснюється через спеціальні ворота, але в міру розвитку відкриваються все нові і нові області. У грі присутні підземелля, де необхідно виконувати певні завдання.

Персонажі і спеціальності[ред. | ред. код]

Гравець може вибрати одну з семи основних ігрових спеціальностей:

Гладіатор[ред. | ред. код]

Використовує одноручні чакрами як зброю, є чимось середнім між воїном і ассасином, для того щоб завдавати нищівних ударів використовує очки люті, які збирає протягом битви.

Воїн[ред. | ред. код]

Віддає перевагу дворучним мечам та дайкатанам, володіє великою кількістю вмінь, що підсилюють його атаку. Хороший клас як для PvP, так і для PvE.

Мисливець[ред. | ред. код]

Лучник той же маг тільки на відстані. Клас, що віддає перевагу лише лукові і магічним стрілам. Дуже велика шкода при критичному попаданні, висока швидкість атаки і швидкість відновлення умінь. Дуже вразливий в ближньому бою. Має здатність до відновлення свого, а також чужого здоров'я. Володіє всіма видами стрілецької зброї з 50 рівня може перетворити свій лук в 2 пістолети, а з 130 під дією темної сили опановує астральний автомат.

Ассасин[ред. | ред. код]

Воїн, який полюбляє дві зброї: мечі та катани. Завдяки спритності може ухилитися від небезпечних ударів. Має практично ті ж скіли, що і воїн, але поступається останньому в силі, тому програє PvP. У PvE і війні націй теж не особливо затребуваний, але, маючи відмінний бм2, (використовуючи ретаргет) завдає великої шкоди противнику. Частенько його відправляють першим на боса через його навички абсолютного ухилення від ударів- інтуїція, тобто якийсь час ви можете її використовувати щоб перепочити і відновити запас здоров'я

Маг[ред. | ред. код]

Клас з малою кількістю хп і захисту. Маг здатний атакувати як з відстані, так і поблизу, може накладати бафи на  інших персонажів. Також є швидким класом (швидше за всіх дістається до потрібного місця). Володіє трьома груповими навичками, що дозволяють підвищити опір силі і опір шансу критичного удару, частково відновити хп, але найголовніше — баф, який відновлює очки духу. (Ці очки використовуються для включення бойових режимів і аур, які тимчасово посилюють персонажів всіх учасників групи, що корисно в PvP, війні Націй і в підземеллях). Маг був і до цього дня є найбільш затребуваним персонажем завдяки його головному бафу відновлення очок духу. 

Відьмак[ред. | ред. код]

Клас, створений для PvP і відмінно підходить для PvE. Може вивчити масу умінь, спрямованих на зупинку, уповільнення або крадіжку хп / мп. Слабкий для війни нації, так як на війні вкрай рідко битиметься 1-1. Але якщо потрібно втекти, у нього є і масові дебафи. Відьмак персонаж пасивної дії завдяки його магії (дебафи) відьмака дуже важко перемогти якщо врахувати сутичку 1 на 1. Дуже хороший для гри в дуо з магом.

Захисник[ред. | ред. код]

Мабуть, єдиний клас, який може не турбуватися про захист. У нього дуже велика кількість захисту в порівнянні з воїном 1/4, через це цим класом легко грати. Віддає перевагу щиту і мечу, можливо, катані. Незважаючи на більший захист, слабкий в PvP, але затребуваний гравцями через напрямки в крит ударах (баф дає 25 % шансу крит удару, і 45 % крит шкоди) корисний в PvE і війнах націй. Так само, як і всі класи, має груповий скіл, який оберігає від будь-яких пошкоджень протягом дії скила або поки не завдадуть шкоди в розмірі 8000 одиниць утрати. Так само як і Ст може відновлювати свій запас хіт-пойнтів, але рідше.

Нація[ред. | ред. код]

Коли гравець досягає 52 рівня, йому пропонується вибрати одну з протиборчих націй: «Капелла» або «Проціон», щоб в спеціальних залах змагатися між собою. Також, гравець повторно може змінити або вибрати ту ж націю на 98 рівні. Війна починається з телепортації гравця в зал очікування. Там дається 10 хвилин на те, щоб гравець зібрав або вступив в якусь групу, поповнив запас зілля і пробафив себе і групу (баф найкраще кидати в останню хвилину). Після закінчення 10-ти хвилин, по 75 чоловік від кожної нації переміщаються на поле бою (інші гравці залишаються в черзі залу очікувань і чекають поки хтось вийде). На полі бою є центр, бази двох націй, а також ще кілька контрольних точок. Захоплення точок приносить вашій нації очки так само, як і вбивство ворогів. Нейтральні точки охороняють НПС варти — малий, середній і великий. Після захоплення точки створюється страж тієї чи іншої нації, але оволодіння центром або базою противника не приносить перемоги. Досягається ж вона шляхом захоплення всіх точок, або утриманням більшості на вашому боці до закінчення війни. Тривалість баталії — 1 година.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б Steam — 2003.