Captain America and the Avengers

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Captain America and the Avengers
Розробник Data East і Realtime Associatesd
Видавець Mindscaped і Data East
Дистриб'ютор Marvel Entertainment
Жанр(и) beat 'em up
Платформа аркадна гра, Super Nintendo Entertainment System, Sega Mega Drive, NES, Sega Game Gear і Game Boy
Дата випуску 1991
Режим гри кооперативний режим і однокористувацька гра
Творці
Ігродизайнер(и) Іто Хіденобу
Композитор(и) Кіуті Тацуя
Соґо Сакаї

Captain America and the Avengers (яп. キャプテンアメリカアンドジアベンジャーズ; укр. Капітан Америка та Месники) — аркадна відеогра в жанрі побий їх усіх, на основі коміксів Marvel «Месники», випущена в 1991 році компанією Data East. Відеогра портована на NES (для східних країн), Sega Mega Drive, SNES, Game Boy та Game Gear.

Геймплей[ред. | ред. код]

Гравець має на вибір чотири супергероя: Капітан Америка, Залізна людина, Соколине Око та Віжн. Кожен персонаж може атакувати та стрибати; підбирати та кидати предмети із землі (наприклад, бочки); використовуйте спеціальну атаку (Залізна людина, Віжн — енергетичний промінь), або снаряд (щит Капітана Америки та стріли Соколиного Ока). Епізодично з'являються інші Месники, такі як Оса, Ртуть, Чудо-людина[en], Немор. Відеогра має різноманітні локації, від вулиць Нью-Йорка до місячної бази Червоного Черепа з величезною лазерною установкою для знищення Землі.

На аркадних автоматах гра має режими для двох та чотирьох гравців.

Версії[ред. | ред. код]

У 1992 році Data East випустила порт для Sega Mega Drive. Пізніше відеогра біла ліцензована Mindscape та портована Realtime Associates на SNES (1993), Game Gear і Game Boy (1994).

Також у 1992 році Data East випустила версію для NES. Ця версія мала суттєві відмінності від аркадної. Тепер мета гри була в порятунку Віжн і Залізної людини від Червоного Черепа. А гравець міг вибрати лише Капітана Америку або Соколине Око.

Рецензії[ред. | ред. код]

GamePro оцінив версії Game Gear як «скролер на один раз» із середньою анімацією та музикою[1]. Electronic Gaming Monthly оцінив відеогру на 6,4 з 10[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Captain America and the Avengers. GamePro. № 58. IDG. Травень 1994. с. 130.
  2. Review Crew: Captain America. Electronic Gaming Monthly. № 57. EGM Media, LLC. Квітень 1994. с. 46.

Посилання[ред. | ред. код]