Carduelis aurelioi

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Carduelis aurelioi

Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Птахи (Aves)
Ряд: Горобцеподібні (Passeriformes)
Родина: В'юркові (Fringillidae)
Рід: Щиглик (Carduelis)
Вид: C. aurelioi
Carduelis aurelioi
Rando et al., 2010
Посилання
Вікісховище: Carduelis aurelioi

Carduelis aurelioi — викопний вид горобцеподібних птахів роду щиглик (Carduelis) родини в'юркових (Fringillidae), що існував на Канарських островах наприкінці плейстоцену.[1]

Назва[ред. | ред. код]

Наукова назва виду aurelioi була обрана на честь професора Авреліо Мартіна, професора Університету Ла-Лагуна і видатного фахівця з фауни Канарських островів.

Скам'янілості[ред. | ред. код]

Скам'янілі рештки знайдені на острові Тенерифе. Голотип був знайдений в печері Куева-дель-В'єнто на півночі отсрова, однак вважається, що ці птахи населяли весь острів, вибираючи трав'янисті галявини і луки лаврисільви.

Опис[ред. | ред. код]

Товстий дзьоб передбачає, що птах живився грубим насінням, наприклад, горішками. Птах мав короткі крила та погано літав, адже на острові були відсутні хижаки.

Вимирання[ред. | ред. код]

Скам'янілості датуються пізнім плейстоценом. Тим не менше, вважається, що птах, можливо, вимер у голоцені, коли перші поселенці завезли на острів кішок та пацюків.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Rando, J. C.; Alcover, J. A.; Illera, J. C. (2010). Plaistow, Stewart (ред.). Disentangling Ancient Interactions: A New Extinct Passerine Provides Insights on Character Displacement among Extinct and Extant Island Finches. PLOS ONE. 5 (9): e12956. Bibcode:2010PLoSO...512956R. doi:10.1371/journal.pone.0012956. PMC 2944890. PMID 20886036.