Carrousel (музична група)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Carrousel
фотографія
Основна інформація
Жанр інді-рок, фольк-рок, поп-музика
Роки 2007 — теперішній час
Країна Швейцарія Швейцарія
Місто Швейцарія, Франція
Мова французька
Лейбл Artsonikmedia Delémont, Melo-Man
Склад Sophie Burande
Léonard Gogniat
Thierry Cattin
Christian Bron
groupecarrousel.com

Carrousel (укр. Карусель) — швейцарський музичний гурт, заснований у 2007 році в Парижі (Франція), який у своїй творчості поєднує рокову, фольк-музику та сучасну французьку пісню. Назва колективу відображає енергію, барвистість і поетичність текстів та різноманітність інструментів, які використовуються групою.

Історія[ред. | ред. код]

У 2007 році, у Волоні, на півдні Франції, відбулася зустріч Софі Буранді (родом з Оверні), яка грала на акордеоні на терасі бістро, та Леонара Ґонья (родом із Жури), який сидів у кав'ярні на іншому боці вулиці та, почувши музику, підійшов до Софі зі своїм акордеоном у руках.

Вони писали тексти, співали, грали на гітарі і багатьох інших інструментах, тому ідея створити спільний проект була очевидною.

У Парижі, в Міжнародному містечку мистецтв, вони разом написали свої перші пісні. Після повернення до Швейцарії до проекту приєдналися Т'єррі Кетта та Крістіан Броун.

Широку популярність гурт здобув після виходу першого альбому "Tandem" у лютому 2010 року. Поширення творів групи на радіо відкрило двері багатьох сцен Швейцарії, таких як рок-фестиваль Палео в Ньйоні, Rock oz'Arènes, Джазовий фестиваль у Монтре. Згодом група почала грати за межами Швейцарії, брати участь у різних шоу молодих виконавців.

Після тривалого турне у 2012 році група зробила коротку творчу перерву для підготовки другого альбому — "En équilibre". Відтак знову вирушає в турне Швейцарією, Францією та Німеччиною.

Участь в Євробаченні[ред. | ред. код]

У 2013 році гурт Carrousel взяв участь у швейцарському національному відборі на Євробачення 2013 з піснею «J’avais rendez-vous» (укр. «У мене була зустріч»), посівши друге місце у фіналі, завдяки набраним 17,26% голосів.

Склад виконавців[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

  • 2010 — Tandem
  • 2012 — En équilibre

Посилання[ред. | ред. код]