Colorful Guizhou Airlines

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Colorful Guizhou Airlines
ІАТА
GY
ІКАО
CGZ
Позивний
Тип авіакомпанія
Дата заснування 2015
Штаб-квартира Ґуйян
Сайт dcair.net

Colorful Guizhou Airlines (кит. 多彩贵州航空多彩贵州航空) — китайська бюджетна авіакомпанія зі штаб-квартирою в міському окрузі Гуйян (провінція Гуйчжоу, КНР), що працює в сфері регіональних пасажирських перевезень. Перша приватна авіакомпанія в Гуйчжоу[1].

Портом приписки перевізника і його головним транзитним вузлом (хабом) є міжнародний аеропорт Гуйян Лундунбао.

Історія[ред. | ред. код]

Colorful Guizhou Airlines була заснована 19 червня 2015 року як спільне підприємство двох китайських інвестиційних холдингів — «Guizhou Industrial Investment (Group) Co., Ltd.» і «Weining County Construction Investment Group», дозвіл на створення перевізника було видано Адміністрацією цивільної авіації Китайської Народної Республіки днем раніше[2]. Спочатку компанії планувалося дати назву Duocai Guizhou Airlines, однак внаслідок маркетингової політики і реклами влади провінції Гуйчжоу було прийнято рішення на користь Colorful Guizhou Airlines, що символізує велику різноманітність традицій і культур в провінції[3][4].

У червні 2015 року авіакомпанія розмістила замовлення на 17 літаків Embraer E-Jet, 7 одиниць з яких у твердому замовленні і 10 одиниць — за опціоном. Загальна сума угоди склала 834 мільйони доларів США. До 2020 року перевізник планує розширити флот до 30 повітряних суден, а в майбутньому — до 120—140 лайнерів[5].

Перший літак Colorful Guizhou Airlines отримала 5 грудня 2015 року[6], другий — вже 18 грудня того ж року[7]15 грудня 2015 року авіакомпанія подала в CAAC заявку на отримання сертифіката експлуатанта[8].

31 грудня 2015 року Colorful Guizhou Airlines почала операційну діяльність, виконавши свій перший регулярний рейс з Гуйяна в Біцзе[9].

Загальні відомості[ред. | ред. код]

Обидва холдингу, утворили авіакомпанію, інвестували в неї близько одного мільярда юанів.

Головою ради директорів Colorful Guizhou Airlines є Чжай Ян, який одночасно є головою ради директорів фінансового холдингу «Guizhou Industrial Investment Group».

Маршрутна мережа[ред. | ред. код]

У лютому 2016 року маршрутна мережа регулярних перевезень авіакомпанії Colorful Guizhou Airlines охоплювала такі пункти призначення:

Місто Провінція Країна Аеропорт Примітки Джерела
Біцзе Гуйчжоу КНР аеропорт Біцзе Фейсюн
Гуйян Гуйчжоу КНР міжнародний аеропорт Гуйян Лундунбао [хаб]
Нінбо Чжецзян КНР міжнародний аеропорт Нінбо Ліше
Тяньцзінь Тяньцзінь КНР міжнародний аеропорт Тяньцзінь Біньхай
Чжухай Гуандун КНР аеропорт Чжухай Цзиньвань

Флот[ред. | ред. код]

У січні 2016 року авіакомпанія Colorful Guizhou Airlines експлуатувала такі літаки:

Повітряний флот авіакомпанії Colorful Guizhou Airlines
Тип літака В експлуатації Замовлено Опціон Пасажирських місць Примітки
Y
Embraer 190 2 5 10 98

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]