Converse All-star

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Converse All-star
Зображення
Виробник Converse
CMNS: Converse All-star у Вікісховищі

Chuck Taylor All-Stars, також «конверси» (англ. Converse All-Star) — знамениті кеди фірми «Converse». Фірму заснував Маркус Міллс Конверс (англ. Marquis Mills Converse) в 1908 році. Вперше ці кеди з'явилися в баскетбольних магазинах в 1917 році. Тоді вони називалися простоAll-Star.Спочатку кеди не були особливо популярні, поки їх не помітив баскетболіст Чак Тейлор (Chuck Taylor). Він був буквально вражений дизайном «конверсії», і незабаром взяв активну участь у їх рекламній компанії. Кеди допрацювали ще трохи, назву змінили наChuck Taylor All-Star,а на бічній нашивці взуття з'явився підпис баскетболіста.

Кеди випускаються різних кольорів, різної форми (низькі, середні, високі) і з різних матеріалів — окрім звичайних матер'яних, існують шкіряні, замшеві, вініл ові, денім ові і навіть конопля ні «конверси». Також є моделі кед без шнурків, над дизайном яких також працював Чак Тейлор, незадовго до своєї смерті в 1969 році.

Кеди Converse відомі як атрибут панк-культури. У кінці 1970-х учасники багатьох панк-груп, наприклад Ramones і Blondie, носили їх. Також в 1990-х вони знову стали популярні серед шанувальників гранж а. У наш час[коли?] популярні у різних субкультур.

Посилання[ред. | ред. код]