D'oh Canada

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з D’oh Canada)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Чорт, Канада»
англ. D'oh Canada
Ліса з Мардж залишає Канаду
Ліса з Мардж залишає Канаду
Ліса з Мардж залишає Канаду
Сезон № 30
Серія № 660
Перший показ 28 квітня 2019
Сценарій Тім Лонг і
Міранда Томпсон
Режисер(и) Метью Настюк
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника YABF14
Запрошені зірки
Лукас Мейер в ролі Джастіна Трюдо, Аквафіна в ролі доктора Ченг, Джуді Блум в ролі самої себе
Особливості серії
Політ у заставці На полі діти бігають навколо стовпа, прикріпленого до різнокольорових мотузок, і Мілгаус падає, коли його мотузка обривається
Напис на білборді «Спеціальні дні у таверні Мо на честь Сінко де Майо/Дня матері» (англ. «Moe's Cinco de Mayo/Mother's Day Special»)
Напис на дошці «Ха-Ха» (англ. «Haw Haw!»), Барт перевертає дошку, до звороту якої прив'язаний Нельсон
Сцена на дивані Сімпсони подорожують знаковими ситкомами чотирьох різних десятиліть, після чого повертаються до власної вітальні
Хронологія
Попередня Наступна
I'm Just a Girl Who Can't Say D'oh Woo-Hoo Dunnit?
Сезон 30
Список серій

«D'oh Canada» (укр. «Чорт, Канада») — двадцять перша серія тридцятого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 28 квітня 2019 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Сім'я Сімпсонів відпочиває в аквапарку на Хвилястій горі (англ. Splashmore).Коли через переповнення, виникає черга для катання на водній гірці, Гомер раптово втікає з родиною з парку. Гомер заробив 2 мільйони балів лояльності, які скоро закінчуються від готелів. Він вирішу витратити їх, відвізши родину до Ніагарського водоспаду, через північний Нью-Йорк.

Граючись з Бартом Ліса у грі «Битва за водоспад», але вона занадто сильно відскакує і випадково падає вниз. Вона опиняється на Канадській стороні водоспаду, де її врятує канадський гірник.

Лісу доставляють до лікарні, де її тримають для огляду. Гомер проти дорогого обслуговування, але лікарка нагадує, що канадське медичне обслуговування є безкоштовним. Ліза починає жалітися канадському гірнику на США, через що її оголошують політичною біженкою.

Дівчинка опиняється у прийомній сім'ї, тоді як решта її родини депортують до Спрінґфілда. Ліса починає відвідувати тамтешню початкову школу.

Тим часом Мардж на попутках таємно пробирається до Канади. Вони дістається нового будинку Ліси і просить її піти. Вчителька Ліси розповідає кілька поганих речей про Канаду, щоб їй стало легше їхати.

В американському консульстві їм не дозволяють повернутися додому і просять повернутися до Канади, але вони відмовляються. Мардж просить Лісу переосмислити добрі речі із США, який вона залишає. Це остаточно переконує її повернутися. Однак люди, які мали повернути їх до Америки, залишають їх посеред замерзлої річки. Гомер і Барт приходять на допомогу вантажівкою, але вона тоне в річці, тому вся сім'я біжить і повертаються до Спрінґфілда.

У фінальній сцені у Спрінґфілдській початковій школі на урок «Покажи і розкажи» Ліса приводить канадського гірника, який її врятував. Разом з цим гірник повертає батька Нельсона, який говорить сину, що у нього є зведений брат на стороні…

Виробництво[ред. | ред. код]

Спочатку серія мала вийти 5 травня 2019 року, на що вказував напис на рекламному щиті, який присвячено Сінко де Майо, Мексиканському святу, що святкується 5 травня[1].

Пісня у Ньюфаундленді, яку співав мешканець острова, спочатку мала бути піснею Брюса Мосса «The Islander», а Моссу пропонували 20 тисяч доларів за використання цієї пісні. Однак Мосс відмовив Сімпсонам, у зв'язку з чим натомість використано «Islander Forever» Артура О'Браєна. Після виходу серії Мосс сказав, що «не шкодує», і «справді щасливий», що таки не дав дозвіл на використання пісні[2].

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 1,93 млн осіб з рейтингом 0.8, що зробило її другим за популярністю шоу на каналі «Fox» тієї ночі, після «Сім'янина»[3].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку B-, сказавши, що серія «хоче вразити свої цілі на американській стороні кордону, демонструючи захоплення Ліси всім канадським (ввічливістю, здоровим молодим прем'єр-міністром, кіннотою з красивими кіньми, рятувальними бобрами в плащах, безкоштовною охороною здоров'я, школами), фокусуючи гостроту шоу більш різко і прямо, ніж зазвичай»[4].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 3,11/5[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Al Jean [@AlJean] (15 березня 2019). 5-5 (Твіт) (англ.). Архів оригіналу за 6 березня 2021. Процитовано 1 вересня 2023 — через Твіттер.
  2. Musician turned down $20K offer for The Simpsons to use iconic Newfoundland song. CBC News (англ.). 30 квітня 2019. Архів оригіналу за 30 вересня 2020. Процитовано 27 серпня 2020.
  3. UPDATED: SHOWBUZZDAILY’s Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 4.28.2019 | Showbuzz Daily. www.showbuzzdaily.com. Архів оригіналу за 6 травня 2019. Процитовано 27 серпня 2020.
  4. Lisa flees to Canada, but a tepid Simpsons settles for safe ground. The A.V. Club (англ.). 29 квітня 2019. Архів оригіналу за 13 серпня 2020. Процитовано 1 вересня 2023.
  5. Rate & Review: "D'oh Canada" (YABF14). The No Homers Club (англ.). 27 квітня 2019. Процитовано 1 вересня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]