Daewoo Tico

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Daewoo Tico
Daewoo Tico
1998 Daewoo Tico
Виробник GM Daewoo
FSO
Також називається Chevrolet Matiz
Chevrolet Spark
Роки виробництва 1991-2001
Наступник(и) Daewoo Matiz
Клас Міський автомобіль (Клас A)
Стиль кузова хетчбек
Двигун(и) Бензиновий двигун
Колісна база 2335 мм
Довжина 3340 мм
Ширина 1400 мм
Висота 1395 мм
Кліренс 160 мм
Передня колія 1220 мм
Задня колія 1200 мм
Маса 640 кг
Місткість бака 30 л
Споріднені Suzuki Alto
Подібні Fiat Cinquecento
Peugeot 106
ВАЗ-1111 "Ока"

Daewoo Tico (укр. Деу Тіко) — міський автомобіль корейської компанії Daewoo. Випускався з 1991 по 2001 роки.

Опис[ред. | ред. код]

Daewoo Tico

Tico побудований на базі Suzuki Alto 1988 модельного року. Автомобіль оснащувався трьохциліндровим бензиновим двигуном S-TEC об'ємом 796 см³. На вибір покупцеві пропонувалися п'ятиступінчаста механічна або трьохдіапазонна автоматична трансмісія. Daewoo Tico експортували в Європу (здебільшого у східну).

За десятиріччя виробництва автомобіль кілька разів зазнавав значних змін і удосконалення, але вони стосувалися, в основному, двигуна. Екстер'єр Tico відрізняли гострі кути і ламані лінії кузова. Автомобіль мав гідні для свого класу місткість і комфорт, а також пристойні динамічні характеристики і хорошу плавність ходу.

Спочатку встановлювався карбюраторний двигун потужністю 47 к.с., котрий пізніше був замінений двигуном з вприскуванням палива, що вже відповідав нормам токсичності вихлопу Euro 2. «Інжектор» додав автомобілю потужності, хоча багато власників Tico вважають старий карбюраторний двигун якіснішим.

У Daewoo Tico просторий для мініатомобіля салон, навіть високі водії почували себе комфортно. Сидіння з високими підголовниками мають тканинну оббивку і обладнані інерційними ременями безпеки. Салон легко трансформується. Об'єм багажника становить 145 літрів, а якщо скласти спинку заднього сидіння, то об'єм корисного простору збільшується до 1050 літрів. Панель приладів максимально ергономічна і функціональна. Всі шкали на панелі приладів (спідометра, індикатора температури охолоджуючої рідини і рівня палива) пофарбовані в синій колір. Автомобіль має відмінну шумоізоляцію.

Модель мала дві основні комплектації: STD і DLX. Стандартна версія STD пропонувала 4-ступінчасту коробку передач і салон із шкірзамінника. У комплектацію DLX входять: 5-ступінчаста коробка передач, тканинна оббивка салону, радіоприймач, електрокоректор фар, обігрів скла на задніх дверях, ковпаки на колеса, додатковий задній протитуманний ліхтар. Як опція для Daewoo Tico DLX пропонується кондиціонер і електропривод передніх стекол.

Ця маневрена, компактна і легка в управлінні модель в першу чергу призначена для експлуатації в міських умовах. Затори, вузькі вулички, тісні парковки — ось його середовище проживання. Ширина автомобіля становить всього 1,4 м. Радіус розвороту — 4,4 метра.

Tico переважно експортувалися до країн Східної Європи. Ці економічні і компактні автомобільчики були і залишаються надзвичайно популярні в таких країнах, як Румунія, Болгарія, Польща, Чехія. Окремо стоїть Перу — єдина країна Американського континенту, куди офіційно поставлялися ці міські малюки.

Daewoo здійснював збірку Tico на старому румунському підприємстві Oltcit. У 2000 році Tico був замінений на нову модель Daewoo Matiz, проте старі Tico продавалися поряд з Matiz ще до кінця 2001 року.[1]

Двигун[ред. | ред. код]

  • 0.8 L S-TEC I3 41 к.с. 60 Нм

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Каталог Daewoo Tico [Архівовано 16 січня 2011 у Wayback Machine.] (рос.) 12.01.2011

Посилання[ред. | ред. код]