Day 1 Studios

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Day 1 Studios
Тип приватна компанія
Форма власності розробник відеоігор
Галузь Комп'ютерні ігри
Спеціалізація Відеоігри
Попередник(и) Day 1 Studios
Наступник(и)
(спадкоємці)
Wargaming West
Засновано 2001
Засновник(и) Wargaming.net
Штаб-квартира Flag of the United States.svg|border Чикаго, Hunt Valley (Меріленд
Власник(и) Wargaming.net
Холдингова компанія Wargaming.net
www.day1studios.com

Day 1 Studiosамериканська приватна компанія, розробник комп'ютерних ігор. Компанія має два офіси, перший з яких розташований в Чикаго, а другий - в місті Hunt Valley[en],штат Меріленд.

Історія[ред. | ред. код]

Day 1 Studios була заснована в 2001 році. Засновниками є чотири колишніх співробітника різних компаній по розробці і виданню ігор: Денні Торлі (англ. Denny Thorley) з компанії FASA Studio, Майк МакДональд (англ. Mike McDonald) з Electronic Arts, ТіДжей Вагнер (англ. TJ Wagner) з Microsoft Game Studios і Ден Хей (англ. Dan Hay) з Activision.[1]

Першим проектом компанії стала Xbox-ексклюзивна комп'ютерна гра MechAssault, видана Microsoft Game Studios в листопаді 2002 року. У грудні 2004 року вийшов сиквел - MechAssault 2: Lone Wolf - який теж був виданий Microsoft Game Studios ексклюзивно для консолі Xbox.[1]

Наступним великим проектом Day 1 Studios стала співпраця з Monolith Productions. Day 1 Studios було доручено перенести випущений в жовтні 2005 року ексклюзивний для ПК шутер від першої особи F.E.A.R. на ігрові консолі PlayStation 3 і Xbox 360. В результаті версія для Xbox 360 була випущена на початку листопада 2006 року [2], а версія для PlayStation 3 - у другій половині квітня 2007 року.

В початку серпня 2006 року Day 1 Studios підписала угоду з LucasArts, згідно з яким Day 1 Studios буде розробляти гру з інтелектуальної власності LucasArts для ігрових консолей сьомого покоління. 2 травня 2007 ця гра була офіційно анонсована, було розкрито її особливості і подробиці . Дана гра - шутер від третьої особи Fracture, основною геймплейною особливістю якого є можливість деформування ландшафту . Гра Fracture вийшла на початку жовтня 2008 року на PlayStation 3 і Xbox 360 і отримала середні оцінки преси.

8 квітня 2010 відбувся офіційний анонс гри F.E.A.R. 3, в якому було повідомлено, що Day 1 Studios приймає основну роль у розробці цієї гри, а Monolith Productions, розробник першої та другої частини серії, надає допомогу і сприяння в розробці.«Monolith Productions передала естафету Day 1 Studios для створення якісної, потужної гри, яка залишається вірні коріння F.E.A.R., але підніме серію на абсолютно новий рівень », - заявив з цього приводу Мартін Трембле (англ. Martin Tremblay), президент Warner Bros. Interactive Entertainment.

Список розроблених ігор[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Архівована копія. Архів оригіналу за 16 лютого 2005. Процитовано 13 червня 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 6 січня 2007. Процитовано 13 червня 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Джерела[ред. | ред. код]