Dickies

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Williamson-Dickie Mfg. Co.
Тип Subsidiary
Форма власності приватна компанія
Галузь Clothing
Засновано 1922; 102 років тому (1922)
Засновник(и) C. N. Williamson and E. E. "Colonel" Dickie
Штаб-квартира Fort Worth, Texas
Територія діяльності Worldwide
Продукція Workwear
Співробітники 5100 осіб
Холдингова компанія VF Corporation
www.dickies.com
CMNS: Dickies у Вікісховищі

[1]

Williamson-Dickie Mfg. Co. – компанія з виробництва одягу, відома насамперед своїм найбільшим брендом Dickies. Компанію було засновано у Форт-Ворті, штат Техас, у 1922 році К. Н. Вільямсоном та Е. Е. «полковником» Дікі, які заснували компанію з продажу джинсових комбінезонів для фермерів і фермерів на південному заході. Сьогодні Dickies є міжнародним брендом, представленим у більш ніж 100 країнах, проектуючи, виробляючи та продаючи робочий одяг для автомобільної, готельної, будівельної та медичної промисловості.

Початки[ред. | ред. код]

Двоюрідні брати К. Н. Вільямсон і Е. Е. «Полковник» Дікі були успішними продавцями і вже 25 років разом продавали капелюхи на південно-західній території Техасу. У 1918 році вони разом із кількома друзями заснували компанію U.S. Overall Company у Форт-Ворті, штат Техас. Потім, у 1922 році, полковник Дікі, К. Н. Вільямсон і його син К. Д. Вільямсон придбали 100% компанії Overall Company на основі однієї третини кожен і перейменували її на Williamson-Dickie Manufacturing Company.

З перших років Williamson-Dickie користувалася постійним зростанням, який сповільнився лише Великою депресією, а під час Другої світової війни компанія виготовила мільйони уніформ для національних збройних сил. Переходячи на цивільне виробництво після війни, К. Дон Вільямсон розпочав стратегію географічної експансії та створив нові виробничі потужності, склади та торгові території по всій території Сполучених Штатів. Наприкінці 1950-х років Williamson-Dickie стала міжнародною компанією, вийшовши на європейський ринок і ринок Близького Сходу, де техаські нафтовики представили бренд Dickies на нафтових родовищах Близького Сходу.

Сьогодення[ред. | ред. код]

Файл:Dickies scrubs uniforms December 16 2012.jpg
Dickies скраби на стелажі в магазині Work 'n Gear у Дорчестері, Массачусетс (грудень 2012)

Наразі Dickies продається у всіх 50 штатах США та в усьому світі в таких країнах, як Саудівська Аравія, Південна Африка, Австралія, Росія, Чилі, Південна Корея, Японія, Тайвань, Ісландія, Канада, Німеччина, Франція, Італія, Ірландія з COH Sales Ltd, Хорватія, Філіппіни, Польща та Мексика.

У 2008 році Williamson-Dickies придбала канадську Kodiak Group Holdings Inc. У 2013 році Dickies придбала Walls.

У 2014 році Джеррі Лі з Каліфорнії став ексклюзивним ліцензіатом на одяг Dickies Girl Junior. У 2014 році Джеррі Лі з Каліфорнії став ексклюзивним власником ліцензії на одяг Dickies Girl juniors.

VF Corporation придбала Williamson-Dickie у 2017 році за 820 мільйонів доларів готівкою. [2]

Williamson-Dickie Europe Ltd знаходиться у Великій Британії у Вестфілді, Сомерсет. Раніше відомий як Dickies UK, цей підрозділ компанії зараз працює по всій Європі та на Близькому Сході, випускаючи робочий і вуличний одяг.

У червні 2020 року Dickies співпрацював з японським брендом FACETASM, створивши капсульну колекцію.

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

  1. Dickies. Wikipedia (англ.). 30 травня 2022. Процитовано 27 грудня 2022.
  2. "VF Corp buys Dickies for $820 million"[недоступне посилання]