Coendou rufescens

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Echinoprocta)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Coendou rufescens
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Голкошерстові (Erethizontidae)
Рід: Coendou
Вид:
C. rufescens
Біноміальна назва
Coendou rufescens
(Gray, 1865)

Coendou rufescens (syn. Echinoprocta rufescens) — вид гризунів родини Голкошерстові (Erethizontidae). Єдиний вид роду Echinoprocta.

Етимологія[ред. | ред. код]

Назва роду походить від лат. «Echinus» — їжак або хребет і «proktos» — зад, тобто «колючий ззаду»; назва вказує на те, що колючки на спині до хвоста трохи довші. Назва виду походить від лат. «Rufus» — червоний.

Поширення[ред. | ред. код]

Цей вид мешкає у західних, центральних і східних Кордильєрах Колумбії на висотах 800 — 2000 м над рівнем моря, і на східних схилах Анд в Еквадорі. Мешкає в гірських незайманих лісів чи трохи змінених лісах.

Зовнішня морфологія[ред. | ред. код]

Хвіст відносно короткий. Довжина голови й тіла: 309 - 370, хвоста: 105 - 150 мм, задніх лап: 60-67 мм, вух: 17 мм. Колір від коричневого до чорного, на носі - біла смуга. Найбільше вражає та особливість цього виду, що його хвіст дуже короткий, менше 35% довжини голови й тіла, до того ж, хвіст не чіпкий. Вібриси чорні; тіло густо вкрите колючками. Спина від чорно-коричневого до майже чорного, основа шипів: між жовтим і помаранчевим. Черевна область, підборіддя і горло світло-коричневі з меншими шипами. Хвіст і ноги: від темно-сірого до чорного. Зубна формула: I 1/1, C 0/0, P 1/1, M 3/3, в цілому 20 зубів.

Поведінка[ред. | ред. код]

Веде нічний, деревний і самітницький спосіб життя, ймовірно вегетаріанець.

Джерела[ред. | ред. код]