Ephedra fragilis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ephedra fragilis
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Рослини (Plantae)
Клада: Судинні рослини (Tracheophyta)
Клада: Голонасінні (Gymnosperms)
Відділ: Гнетоподібні (Gnetophyta)
Клас: Гнетоподібні (Gnetopsida)
Порядок: Ефедроцвіті (Ephedrales)
Родина: Ефедрові (Ephedraceae)
Рід: Ефедра (Ephedra)
Вид:
E. fragilis
Біноміальна назва
Ephedra fragilis

Ephedra fragilis — вид голонасінних рослин класу гнетоподібних.

Поширення, екологія[ред. | ред. код]

Країни проживання: Алжир; Італія (материк, Сицилія); Йорданія; Лівія; Марокко; Палестина; Португалія (Мадейра, материк); Іспанія (Балеарські острови, Канарські острови, материк) Туніс; Західна Сахара. Росте на висотах рівня моря до 300 м. Чагарник зростає в скелястих посушливих районах, вапнякових скелях, берегових дюнах, скелястих схилах, піщаних місцях, біля моря або на узбіччі. Квіти з березня по травень. Насіння, як вважають, поширюється шляхом споживання твариною.

Використання[ред. | ред. код]

Стебла більшості членів цього роду містять алкалоїд ефедрин і відіграють важливу роль в лікуванні астми та багатьох інших скарг дихальної системи. Інші лікарські застосування включають противірусний вплив, зокрема, проти грипу, і вона може бути об'єднана з іншими травами для лікування більш широкого кола захворювань. Треба використовувати з великою обережністю, бажано під наглядом кваліфікованого лікаря.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Немає великих загроз в даний час окрім загального порушення від діяльності людини. Є багато знахідок цього виду в ботанічних садах. Ареал перетинає кілька охоронюваних територій.

Галерея[ред. | ред. код]