Etsi Ksafnika

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Etsi xafnika)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Etsi Ksafnika
грец. Έτσι Ξαφνικά»
Пісня Антоніс Ремос
з альбому Kairos Na Pame Parakato
Номер треку 11
Записано 1998
Жанр елафролаїко
Мова грецька
Тривалість 4:48
Лейбл Akti / Sony Music
Автор слів Юла Георгіу
Композитор Антоніс Вардис
Хронологія Антоніс Ремос
Που Να Πήγε Τόση Αγάπη Έτσι Ξαφνικά Έχεις Δίκιο

«Etsi Ksafnika» (грец. Έτσι Ξαφνικά) — пісня грецького співака Антоніса Ремоса, записана для альбому «Kairos Na Pame Parakato», який вийшов у 1998 році. Пісню написав Антоніс Вардис на слова Юли Георгіу.

Історія пісні[ред. | ред. код]

Для диску «Kairos Na Pame Parakato» Антоніс Ремос мав записати пісню «Tosa grammata»[1], автором якої був Янніс Паріос. Однак зрештою Паріос вирішив сам включити цю пісню до свого диску «Tosa grammata» (1998). Антоніс Ремос, тоді ще виконавець-початківець, дізнавшись про це, був дуже засмучений — диск втратив свій 100 % хіт. У той час Антоніс Ремос співпрацював у ночному клубі з Антонісом Вардисом, який у цій ситуації, запропонував свою нову баладу «Etsi Ksafnika».

Пісня мала приголомшливий успіх, стала величезним успіхом Ремоса і багато в чому визначила стрімкий зліт його кар'єри. З тих пір практично на кожному концерті Ремос виконує «Etsi ksafnika». В 2003 році для диска «Ό,τι έχω στο χαρίζω» Вардис написав пісню «Θέλω να μάθω»[2], яка інтерпретує і продовжує баладу «Etsi ksafnika». «Θέλω να μάθω» Вардіс записав в дуеті з Антонісом Ремосом. Відеокліп на пісню «Etsi ksafnika» знятий на острові Евбея (режисер — Манос Кампітес)[3].

Дискографія пісні[ред. | ред. код]

Пізніше пісню виконували Антоніс Вардіс, Наташа Теодоріду, Марінелла, Константінос Аргірос, Йоргос Сабаніс та інші. Балада увійшла до дисків:

Антоніса Ремоса:

Антоніса Вардіса:

  • 2000 — «Τα καλύτερά μας χρόνια, είναι τώρα»[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ο Πάριος, το τραγούδι που δεν έδωσε στον Ρέμο, η κατάθλιψη και ο Βαρδής. Архів оригіналу за 4 червня 2013. Процитовано 16 червня 2013.
  2. «Ό,τι έχω στο χαρίζω». Архів оригіналу за 14 листопада 2014. Процитовано 16 червня 2013.
  3. Vi(de)oγραφίες Καλλιτεχνών: Η καριέρα του Αντώνη Ρέμου σε 10 βίντεο, tralala.gr. Архів оригіналу за 9 березня 2016. Процитовано 16 червня 2013.
  4. «Τα καλύτερά μας χρόνια, είναι τώρα». Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 16 червня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]