Євроденс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Eurodance)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євроденс
Дата створення / заснування 1988
Зображення
Країна походження  Бельгія,  Німеччина і  Нідерланди
CMNS: Євроденс у Вікісховищі

Євроде́нс (англ. Eurodance) — рід європейської електронної танцювальної музики, пік популярності якої прийшовся приблизно на 19931997 роки.

Як правило композиції євроденсу виконують дуетом — у рефренах звучить жіночий вокал, а куплети виконуються в реповому дусі чоловіками з глибоким голосом (часто темношкірими — Доктор Албан). Хоча бувають і сольні виконання (гурти Alexia, Tess, Blümchen). Тексти пісень — переважно англійською мовою, хоча зустрічаються також двомовні пісні — виконувані англійською та рідною мовою виконавця.

Темп композиції — від 110 до 150, частіше — 135 ударів на хвилину. Аранжування характеризуються ударами бас-барабана на кожну з чвертей (розмір — 4/4), застосуванням швидких арпеджій, які відрізняють євроденс від інших подібних течій, наприклад Hi-NRG. Звук синтезаторів як правило подібний до фортепіанного або шарманочного, але іноді імітують і інші інструменти, наприклад каліопу (наприклад, «Touch the Sky» групи Cartouche). Часті короткі, повторювані рифи, а в інших випадках — потужні синтезаторні вставки.

Приклади виконавців[ред. | ред. код]

Євроденс в Україні[ред. | ред. код]

Аудіо[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]