Far Cry Instincts

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Far Cry Instincts
Розробник Канада Ubisoft Montreal
Видавець Map projection-Eckert IV.png Ubisoft
Жанр(и) Шутер від першої особи
Платформа Xbox
Дата випуску NA 27 вересня 2005
Режим гри Однокористувальницька гра, багатокористувацька гра
Творці
Композитор(и) Пол Гаслінґер
Технічні деталі
Рушій CryEngine
Носій DVD
Far Cry
Наступна гра Far Cry Instincts: Evolution[d]

Far Cry Instincts (укр. Далекий Крик: Інстинкти) — відеогра, розроблена компанією Ubisoft Montreal і видана компанією Ubisoft ігрової консолі Xbox. Гра була видана 27 вересня 2005 року. Ремейк оригінальною ПК-версії, Instincts — менш відкрита і більш лінійна гра, в зв'язку зі зниженою обчислювальною потужністю консолей, що перешкоджає повному рендерингу величезних островів і ландшафтів. Тим не менш, в Instincts додані нові багатокористувацькі режими, зброю і здібності, останні знаходять відображення у зміні сюжетної лінії. Портування гри було заплановано на PlayStation 2 і Nintendo GameCube, але пізніше було скасовано.

Аркадна версія гри, розроблена Global VR, була випущена в 2007 року під назвою Paradise Lost (укр. Загублений рай).[1]

Компанія Ubisoft випустила сиквел, гру Far Cry Instincts: Evolution для Xbox. Також, випустила гру Far Cry Instincts: Predator для Xbox 360, яка містить обидві гри Far Cry Instincts і Evolution працюють в режимі високої чіткості.

Сюжет[ред. | ред. код]

Гра розповідає про колишнього військовослужбовця ВМС США по імені Джек Карвер, який був підло звільнений зі служби після низки протиправних дій. Після цього він відкриває магазин у Манхеттені та починає незаконні постачання зброї всім і кожному, банди влаштовують розбірки, використовуючи зброю, що постачається Джеком, проти спадкоємця мафіозі. Отже, гангстерам була поставлена ціна — голова, і він був змушений тікати з США і оселитися в Мікронезії.

Карвер купує стару яхту з урядового аукціону і коротає свій час, переправляючи туристів з дайвінг-клубів. В один прекрасний момент, дівчина на ім'я Валері Кортез дає більшу суму, якщо Джек переправить її на віддалений архіпелаг, відомий як «Якутан». Карвер погоджується, але з деякою обережністю.

Після прибуття в Якутан, Кортез «запозичує» реактивні лижі у Джека і висаджується на острів. Не турбуючись, Джек вирішує подрімати, поки вона повернеться. Але Карвер просинається, почувши, а потім і побачивши вертоліт UH-60 Black Hawk, який літає навколо його човна. Він відкриває по ньому вогонь, знищуючи його човен, і змушуючи його сховатися в довколишніх зруйнованому японському авіаносці.

І в цей самий момент гравець отримує контроль. Після короткого вступу в рівень, гравець отримує гарнітуру, а також керівництво таємничим голосом, який називає себе «Дойлом». Як з'ясувалося, Кортез входить до складу ЦРУ, і прибула, щоб врятувати Дойла. Дойл був на місії по викриттю роботи божевільного вченого доктора Крігера. Крігер, разом зі своєю правою рукою, екс-апартеїдом полковником Ричардом Кроу, намагалися розробити сироватку, яка дозволить підвищити фізичні можливості людини, і «відкрити» приховані «звірині здібності».

Дойл переконує Карвера, знайти і врятувати Кортез, яка була захоплена Кроу і його найманцями. Рятуючи Кортез, Карвер сам виявляється спійманий Кроу за наказом доктора Крігера, який зазначає винахідливість і завзятість Карвера і вирішує, що він — хороший об'єкт для випробування. Карверу вводять сироватку і доставляють в зону спостереження, передчасно прокинувшись, він тікає, і його шокує те, що він має «неймовірні здібності», такі, як збільшення швидкості, нічний зір і сильна ручна атака.

Поряд із здібностями присутній імплантат, покликаний регулювати ефекти сироватки і дозволяє спеціалізувати зброю. Дойл командує Карверу знайти дорогу до його позиції, щоб той видалив імплантат. По дорозі найманці намагаються розшифрувати кишеньковий комп'ютер Валері Кортез, яка прикриває Дойла. Карвер спускається в старий підземний бункер часів Другої світової війни, щоб зупинити розшифровку, але найманці помічають його при спробі до втечі. Він відступає через старий підземний комплекс і слід за інструкціями Дойла в науково-дослідний центр. Карвер потім йде в приміщення, де він виявляє роботи Крігера і мутантів, яких він створив. Також Карвер дізнається, що Кроу збирає мутантів з невідомою метою, і потім він, нарешті, зустрічається з Дойлом, який звільняє його від імплантату. Після видалення імплантата, Джек починає проявляти неконтрольований розвиток, витрата адреналіну на його здатності зменшується, і він набуває здатності переносити і володіти такою зброєю, як станковий кулемет 50 калібру.

Після того, як Джек втікає з дослідницького центру, він виявляє, що Кроу захопив Дойла і вколов йому сироватку, і розпустив мутантів беручи участь у змові з метою зрадити Крігера. Джек повинен боротися з найманцями Кроу, дикими мутантами і елітною групою спецназу під особистим командуванням Крігера. Рятуючи Дойла, Карвер дізнається, що Кроу вколов собі почетверену дозу сироватки. Припускаючи, контроль над «альфа»-істотами, найбільш потужними і розумними мутантами зі здібностями, аналогічними тим, що у Джека, Кроу попрямував прямо до бази Крігера. Джек слід в притулок доктора Крігера на вершині діючого вулкана, де перемагає фізично деформованого Кроу. Крігер, в останній відчайдушній спробі використовує «альф» проти Джека, але розуміє, що вони розглядають Джека як свого лідера через його перемоги над Кроу. Мутанти спрямовуються до лікаря Кригеру і вбивають його, розглядаючи його як загрозу Джеку, і тим самим дозволяючи йому піти до того, як почнеться виверження вулкана. Джек може відступити на Блек-Хоке пілотованому Кортез і Дойлом, які обіцяють заплатити за новий човен замість знищеного; Дойл також обіцяє, що вони «зроблять найкраще» і відкриває металевий корпус і вертоліт летить.

Гра включає в себе тонкі тематичні елементи, що стосуються небезпек генної інженерії, а також геноциду місцевих остров'ян, що можна побачити, деформованих істот, створених Крігер. Крім того, таємничі умови, пов'язані з динозаврами, розкриваються через ігрове радіо. Цей розвиток проявляється у ящеро-подібних тварин (які нагадують дрібних динозаврів), які проживають в джунглях на острові.

Ландшафт у грі Far Cry: Instincts сильно варіюється. Ландшафт включає в себе вологі тропічні ліси, густі джунглі, високі каньйони, шахти, болота, і навіть вулканічні лісу.

Особливості[ред. | ред. код]

Крім основного геймплея Far Cry: Instincts, у ПК-версії не було вищезгаданих «Звіриних здібностей». Існує також система пасток, яка дозволяє гравцеві створювати міни-пастки, розкинувши гілки з шипами близько прилеглої листя. Коли прогулюються нічого не підозрюючи NPC, їх вбиває батогом з гілок. Протипіхотні міни також доступні і можуть бути встановлені на шляху ворогів, приводячи до руйнівних результатів. Ці пастки можна також використовувати в мультиплеєрі. Існує також редактор карт, що дозволяє гравцеві створювати свої власні карти, маючи доступ до безлічі машин, озброєння, будівель, дерев, а також можливість зміни ландшафту. Вода не може бути додана, тільки на постійній висоті, і тому, роблячи землю вище або нижче, гравець може вибрати, чи потрібна вода. Карти можна завантажувати і використовувати їх на Xbox Live, для гри з друзями.

Оцінка[ред. | ред. код]

  • Сайт X-Play оцінив гру Far Cry: Instincts на 4/5.

Сиквели і ремейки[ред. | ред. код]

Evolution[ред. | ред. код]

Продовження гри Far Cry Instincts, загальна назва виключено, для посилення підзаголовка Evolution, була випущена для Xbox 27 березня 2006 ріка. Evolution включає в себе нову одиночну кампанію, але значно скорочений, ніж в оригінальній Far Cry Instincts. Сюжетна лінія бере початок через деякий час після подій Instincts. Джека найняла дівчина по імені Кейд, щоб він поставив озброєння піратам і державі в Мікронезії. На дилера потім нападають повстанці на чолі з вождем Семеро, який разом зі своїми елітними воїнами, володіє тими ж дикими здібностями, які у Джека, який заарештований за цей напад. Після втечі в конспіративний будинок з Кейд, Джек стикається з Дойлом, який там для «боротьби за живучість». Він пропонує Джеку і Кейд амністію в обмін на їх допомогу у знищенні НПЗ повстанців. Після успішного завершення, пораненого Дойла і Кейд захоплюють повстанці. Джек рятує Дойла, почасти знаючи шлях з лісу, але при пошуку транспорту, Дойла, захоплюють повстанці. Після відстеження крові Дойла через джунглі і споруди в пологом лісу, Джек знаходить Дойла мертвим біля храму на горі. Джек йде через храм, де він знову зустрічає Семеро, який насміхається, що «Карвер це просто підробка з повноваженнями, яких він не заслуговує». Після цього він захоплює Джека і розповідає що Кейд, дала йому гроші з угоди, щоб той допоміг вбити Джека. То Кейд, то Семеро нападають на нього. Джеку вдається перемогти Семеро, і він проколює його бамбуковим щебенем. Карверу потім протистоїть Кейд, яка благає, що немає іншого шляху, яким вона може зберегти своє життя. Замість того, щоб її все-таки вбити, Джек віддає їй гроші назад з угоди.

Evolution також включає в себе нові види зброї і транспортних засобів, а також додатковий багатокористувацький режим. Карти, створені для Xbox-версії, не можуть бути переведені у версії для Xbox 360.

Far Cry Vengeance — Wii-версія має ті ж особливості і сюжет у Evolution.

Predator[ред. | ред. код]

Far Cry Instincts: Predator, тайтл Xbox 360, випущений в той же день що і Evolution. Він включає в себе графічно розширені версії Far Cry Instincts і Evolution. Він відрізняється редактором карт, в якому гравець може створювати карти. Персонаж гри онлайн є клоном Джека Карвера, але може бути відредагований, у персонажа є татуювання «Карма».

Paradise Lost[ред. | ред. код]

Paradise Lost — рейкова версія гри Far Cry Instincts випущена в 2007 році компанією Global VR.

См. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Global VR's New Super-Deluxe Shooter, Paradise Lost, is Set to Hit the Streets». Архів оригіналу за 16 листопада 2008. Процитовано 31 січня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]