Fire OS

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Fire OS
Розробник Google, Open Handset Alliance, доповнення Amazon
Написано на C, C++, Java
Робочий стан активний
Вихідна модель Пропрієтарне ПЗ, основане на ВПЗ Android
Останній випуск Fire OS 5.1.4[1] / 18 травня 2016; 7 років тому (2016-05-18)
Платформи ARM
Тип ядра монолітне модифіковане (Linux)
developer.amazon.com/sdk/fireos.html

Fire OS — операційна система від компанії Amazon, заснована на кодовій базі Android і призначена для використання в електронних книгах Kindle Fire HDX і Kindle Fire HD. Fire OS виходить за рамки складання Android з зміненим інтерфейсом і містить низку низькорівневих перетворень. При збереженні сумісності із застосунками для Android, Fire OS забезпечує підтримку запуску застосунків, написаних з використанням технологій HTML5.

Інтерфейс користувача в Fire OS відрізняється орієнтацією на роботу з контентом, пропонуючи «карусель» як метод навігації по недавно переглянутому вмісту або вмісту, що часто запускається. В системі забезпечена тісна інтеграція з online-магазином Amazon, хмарним сховищем і різними соціальними мережами, у тому числі з соціальною мережею любителів читання Goodreads. Функція Second Screen дозволяє організувати вивід відео на телевізор (підтримуються телевізори Samsung) або ігрову приставку PlayStation 3.

Для економії заряду акумулятора в Fire OS представлений спеціальний режим читання, при якому CPU переводиться в режим мінімального споживання енергії, відключаються всі зайві частини операційної системи, а виведені на екран сторінки зберігаються в окремій пам'яті з низьким споживанням енергії. У режимі читання пристрій може працювати автономно до 17 годин.

Цікавою особливістю Fire OS також є кнопка «Mayday», що дозволяє отримати безплатну технічну підтримку з відповіддю на запит протягом 15 секунд, при цьому спеціалісти можуть отримати повний віддалений контроль над пристроєм для діагностики і вирішення проблеми. З іншого боку, для захисту інформації всі дані на розділі користувача зберігаються в зашифрованому вигляді.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Amazon.com Help: Fire Software Updates. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 21 липня 2016.