Firefox Lite

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Firefox Lite, раніше Firefox Rocket, був легким безкоштовним веббраузером із відкритим кодом, розробленим Mozilla для смартфонів і планшетів Android. Спочатку випущений лише в Індонезії, він був доступний на різних ринках, що розвиваються. З розміром APK 7 МБ він мав режим Turbo (увімкнено за замовчуванням), який блокував сторонній вміст вебсторінок, як-от рекламу та трекери, а також перемикач для вимкнення вебзображень, щоб пришвидшити завантаження сторінок і використовувати менше мобільних даних. Крім того, він мав режим приватного перегляду, вкладки, нічний режим і можливість зробити скриншот усієї сторінки.[1][2][3] Він використовував вбудований Android WebView як двигун браузера. У зв'язку з випуском оновленого Firefox для Android і Firefox Focus, який містить можливості Firefox Lite і замінив його, підтримка Firefox Lite припинилася 30 червня 2021 року.[4][5]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Singh, Jagmeet (August 2018). Mozilla's Indonesia-Exclusive Browser Rebranded to Firefox Lite. NDTV Gadgets 360 (англ.). Процитовано 28 серпня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. Mozilla launches fast, lightweight mobile browsing app 'Firefox Lite'. The New Indian Express. Процитовано 28 серпня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  3. Mozilla Taiwan releases Firefox Lite 2.0 for Android. gHacks Tech News. Процитовано 28 серпня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  4. End of support for Firefox Lite. Firefox Lite Help. Процитовано 6 липня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  5. Sattelberg, Will (5 липня 2021). Mozilla retires its Firefox Lite browser, probably because it wasn't actually all that 'lite'. Android Police (амер.). Процитовано 6 липня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)