Firejam

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
firejam
Основна інформація
Жанр альтернативний рок, стоунер-рок, психоделічний рок, гранж
Роки 2004 — донині
Країна Україна Україна
Місто Львів
Мова українська, англійська
Склад Андрій Василюк
Андрій Марченко
Рос Гарбар
Сергій Єгоров
Колишні
учасники
Олег Барановський
Роман Бліхарський
Василь Рибак
Сергій Левчук
firejam.bandcamp.com

Firejam — український музичний рок-гурт зі Львова. Музика гурту поєднує в собі різноманітні стилі: від класичного року до альтернативи і гранжу.

Історія[ред. | ред. код]

Історія гурту бере початок восени 2004 року з ідеї гітариста Андрія Василюка і барабанщика Сергія Єгорова створити Блюз-рок колектив, надихаючись такими гуртами, як: Led Zeppelin, Pink Floyd, Pearl Jam, Audioslave, The Black Crowes. Розпочались пошуки басиста, яким спершу став Роман Бліхарський. Згодом Роман пішов з гурту.

Впродовж року гурт існував в мінімальному складі — Сергій Єгоров (барабани) та Андрій Василюк (гітара). Певний час місце басиста займали різні музиканти, але по стилю музики вони не підійшли. Наприкінці 2006 року до гурту приєднався вокаліст Славік, однак і ці люди виявились випадковими. 2005—2006 роки — нове надбання — Василь Рибак (клавішні). На місце вокаліста прийшов Сергій, котрий на той час був вокалістом гурту Маркер. На роль басиста запросили старого знайомого гурту — Романа. Укомплектувавши групу, розпочали активно готуватись до виступів.

У 2007 році гурт бере участь у відбірковому турі до фестивалю «Червона рута». Переломним моментом в історії гурту став 2008 рік, коли їх покинув басист, на місце якого стапв Олег Барановський, на той час друга — акустична гітара гурту. В такому складі гурт часто бере участь в концертах та фестивалях. Після змін в складі, коли в гурт прийшов бас-гітарист Ростислав Гарбар було продовжено роботу над новим матеріалом. Гурт брав участь в багатьох концертах, перформансах та фестивалях у Львові, Києві, Тернополі, Дубно, Чернівцях та інших, багаторічні учасники стоунер-рок фестивалів Electric Meadow[1].

Firejam — дипломанти фестивалю «Тарас Бульба-2012».

8 листопада 2014 року гурт презентував свій однойменний дебютний альбом — це 5 пісень, в основному на соціальну тематику. Робота над ним розпочалася ще в січні 2013 року на студії звукозапису «MuzProduction Ukraine». У грудні 2015 року firejam розпочав запис другого студійного альбому «embryo»[2].

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

  • «FireJam» (2014)
  • «embryo» (2017)

Сингли[ред. | ред. код]

  • «Lord Of Time» (2017)

Відеокліпи[ред. | ред. код]

Рік Назва пісні Режисер(и) Альбом
2017 «Fire Ride» «embryo»

Склад[ред. | ред. код]

Склад гурту firejam (станом на 2018 рік):

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Electric Meadow. Line up. Архів оригіналу за 5 червня 2018. Процитовано 7 червня 2018. 
  2. Гурт "firejam" випустив альбом // Інтернет-видання Neformat Ukraine

Посилання[ред. | ред. код]