Five Nights at Freddy's: Help Wanted

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Five Nights at Freddy's: Help Wanted
Розробник Steel Wool Studiosd і Скотт Коутон
Видавець Скотт Коутон і Lionsgate
Дистриб'ютор Google Play, App Store, Oculus Quest Stored і Steam[1]
Жанр(и) survival horror і VR video gamed
Платформа PlayStation 4, Windows, Nintendo Switch, Android і iOS
Дата випуску 2019
Режим гри однокористувацька гра
Мова англійська
Технічні деталі
Рушій Unreal Engine 4
Носій цифрова дистрибуція і цифрове завантаження[d]
Five Nights at Freddy's
Офіційний сайт(англ.)

Five Nights at Freddy's: Help Wanted — це восьма частина серії Five Nights at Freddy's. Гра вийшла 28 травня 2019 року, розроблена Steel Wool Studios[2] та опублікована ScottGames[3]. Геймплей представлений від першої особи та зосереджений на серії міні-ігор, заснованих на попередніх іграх серії, в яких гравець повинен уникати атак аніматроніків. По сюжету, ця гра представляє себе як «Віртуальний досвід Freddy Fazbear», яке було створене компанією Fazbear Entertainment, щоб замести сліди. І деякий інді-розробник їх виручив.[4]

Ігровий процес[ред. | ред. код]

У базовій грі є загалом 40 міні-ігор, три з яких представлені в демо-версії. Після завершення міні-ігор гравці можуть знову грати в них у певному режимі кошмару, що посилює складність і відволікає кожну гру. Після повного завершення гри гравці отримують кінцеву гру, яка розширює знання ігор.[5]

Кінцівки[ред. | ред. код]

  1. Після завершення всіх тридцяти дев'яти рівнів і гри на останньому рівні «Pizza Party»[6], гравець увійде в темну кімнату з аніматронікою і стрічкою. З’явиться Glitchtrap[7] і жестом запропонує гравцеві слідувати за ним за завісою. Після цього гравець з’явиться на сцені у ролі Фредді Фазбера під час початку шоу, маючи на увазі, що вони були запхані в аніматроніка, як оригінальні вбиті діти, тоді як Glitchttrap весело танцює на задньому плані.
  2. Якщо гравець дотримується інструкцій на касетах, його відвезуть до кімнати з відбитками рук і подряпинами. Блискавка з’явиться з іншого боку дверей, заглушаючи гравця, перш ніж йти назад у темряву. Після цього гравець отримає плюш Glitchtrap. Після завершення таємного завершення лабіринту Curse of Dreadbear Corn Maze[8], де вони отримують маску кролика, надягаючи маску та захоплюючи плюш, гравець і плюш запускають нову розмову. Гравець, який пізніше з’ясувалося, є бета-тестером на ім’я Ванні, каже плюшеві, що ніхто нічого не підозрює, запевняючи його, що вона не підведе його, завершуючи контроль Афтона над Ванні.
  3. Якщо гравець не дотримується інструкцій на касетах, вони та Glitchttrap поміняються місцями, при цьому гравець буде на місці Glitchttrap.
  4. Якщо гравець завершує рівень Princess Quest, ексклюзивний для мобільного порту гри, аватар гравця, Принцеса, зіткнеться з жахливою формою Glitchttrast, яка спотворено каже: «Я завжди повертаюся. Випустіть мене».

Після виходу версії без віртуальної реальності на рівні були двері, які ведуть до засніженої ялинкової ферми . Вдалині видно силует великої будівлі, яку будує Фазбер , а поруч із рекламним щитом видно, що вони зараз наймають.

DLC[ред. | ред. код]

23 жовтня цього ж року вийшло продовження гри Curse of Dreadbear[8]. Це продовження показує більше деталей щодо майбутніх серій FNAF.

Відгуки[ред. | ред. код]

Гра отримала позитивні відгуки від критиків, отримавши оцінку 81 зі 100 на Metacritic.[9] Також на IGN отримала 8.3 зі 10 балів.[10]

Відгуки
Сукупні бали
Агрегатор Оцінка
Metacritic (ПК) 81/100
IGN PS4: 8.3/10

Актори озвучування[ред. | ред. код]

Актори Персонажі
Скотт Коутон Телефонний парубок
Ембер Лі Коннорс[11] Чіка
Енді Філд HandUnit
Джо Годе Бонні
Келлен Гофф[12] Фантайм Фредді/Фредді
Бріана Кеннеді Дівчина із касет
Алекс Ле Кошмаріонетка
Хізер Мастерс Циркус Бейбі
Крістофер Маккалоу Фоксі
Луїс Рейес Мертва дитина
Беккі Е. Шрімптон Бон Бон/Боннет
Тім Сіммонс Глітчтрап
Джессіка Тан Ванні

[13]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Steam — 2003.
  2. Steel Wool Studios. Steel Wool Studios (амер.). Процитовано 9 червня 2022.
  3. Scott Games. scottgames.com. Процитовано 9 червня 2022.
  4. https://www.reddit.com/r/fivenightsatfreddys/comments/c2mw0a/transcript_for_tapes_fnaf_vr_help_wanted/. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  5. Five Nights at Freddy's: Help Wanted. Five Nights at Freddy's Wiki (англ.). Процитовано 11 червня 2022.
  6. Five Nights at Freddy's: Help Wanted. Five Nights at Freddy's Wiki (англ.). Процитовано 13 червня 2022.
  7. Glitchtrap. Triple A Fazbear Wiki (англ.). Процитовано 13 червня 2022.
  8. а б Curse of Dreadbear. Five Nights at Freddy's Wiki (англ.). Процитовано 13 червня 2022.
  9. Five Nights at Freddy's VR: Help Wanted. Metacritic (англ.). Процитовано 11 червня 2022.
  10. Giugno 2019 10:04, diFrancesco "Checco" Destri Pubblicato: Domenica 02 (2 червня 2019). Five Nights at Freddy's VR: Help Wanted – La recensione. IGN Italia (італ.). Процитовано 11 червня 2022.
  11. Amber Lee Connors. Wikipedia (англ.). 13 червня 2022. Процитовано 14 червня 2022.
  12. Kellen Goff. Wikipedia (англ.). 13 червня 2022. Процитовано 14 червня 2022.
  13. Five Nights at Freddy's: Help Wanted - Five Nights At Freddy's VR: Help Wanted: Nintendo Switch Gameplay Trailer | IMDb (амер.), процитовано 14 червня 2022