Foundation for Research & Technology – Hellas

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Логотип FORTH, Фестський диск

Foundation for Research & Technology – Hellas (FORTH) ( грец. Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - ΙΤΕ ) - науково-дослідний центр в Греції у веденні Міністерства освіти через Генеральний секретаріат з досліджень і технологій . Він складається з семи науково-дослідних інститутів, розташованих в різних містах Греції: Іракліоні, Ретимно, Патрах та Яніні. Штаб-квартира Фонду, а також центральні офіси адміністрації знаходяться в Іракліоні на острові Крит.

Заснований в 1983 році, FORTH сьогодні всесвітньо відомий і є одним з найбільших науково-дослідних організацій в Греції. Дослідження FORTH та технологічний фокус зосереджені на областях наукових, соціальних і економічних інтересів, таких як: інформатика, молекулярна біологія, лазери, телекомунікації, мікроелектроніка, робототехніка, біотехнології, матеріали, медична техніка, прикладна та обчислювальна математика, біомедичні, середземноморські [1] та історичні дослідження. FORTH також управляє Crete University Press, незалежним некомерційним видавництвом.

Інститути[ред. | ред. код]

FORTH в даний час складається з таких науково-дослідних інститутів:

З 1987 по 2000 рік Інженерно-дослідний інститут хімічних процесів (CPERI [Архівовано 25 січня 2021 у Wayback Machine.]), заснований в Салоніках, був також частиною FORTH. У 2000 році CPERI був відокремлений від FORTH, щоб стати одним із засновників нового дослідницького центру, National Centre for Research and Technology-Hellas (CERTH).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Інститут середземноморських досліджень [Архівовано 5 березня 2021 у Wayback Machine.] (IMS) заснований у 1985 році.

Посилання[ред. | ред. код]